Maakt u van uw (klein)kinderen ‘Scharrelkids’?

THOLEN – Ouders, grootouders en kinderen leren spelend over de natuur. De gemeente Tholen verzorgt samen met IVN (instituut voor natuureductie en duurzaamheid) de cursus ‘Scharrelkids’. Ouders, grootouders en andere opvoeders die willen leren hoe ze leuk en zinvol met hun kinderen in de natuur kunnen spelen, mogen meedoen.

De laagdrempelige cursus bestaat uit 4 dagdelen en gaat 22 augustus van start. Inschrijven kan tot 12 augustus aanstaande via www.scharrelkids.nl en kost slechts €20,-.

Voorbeeldfunctie

Belangstelling bij kinderen voor de natuur komt niet vanzelf. Ze hebben een zetje nodig. En daar hebben ouders en grootouders een belangrijke voorbeeldfunctie in. Daarom is de cursus speciaal opgezet voor (groot)ouders en opvoeders. Vol met tips en informatie over natuur en natuurbeleving voor kinderen, waardoor het makkelijker en leuker wordt om erop uit te gaan.

Gezond

Spelen in de natuur is goed en gezond voor kinderen. Toch spelen kinderen 50% minder buiten dan twintig jaar geleden. Veel kinderen en ouders weten niet meer hoe leuk het is om buiten te spelen.

Buitenspelen stimuleert de creativiteit en is gezond, omdat kinderen meer bewegen en frisse lucht inademen. Of het nu lente, zomer, herfst of winter is: in een groene omgeving kunnen kinderen hun energie kwijt en leren beter risico’s inschatten. Onderzoek toont zelfs aan dat kinderen er slimmer van worden, en meer zelfvertrouwen krijgen.

Introductieavond

Op 22 augustus is de introductieavond voor de cursus, zonder de kinderen. Deelnemers leren allerlei leuke en verrassende activiteiten, die ze met hun eigen kinderen in de natuur kunnen ondernemen. De tweede keer gaan ze met de kinderen op stap in de natuur – met hulp van een IVN’er ontdekt iedereen samen met de kinderen hoe leuk en leerzaam spelen in de natuur kan zijn.

Doe mee!

Op www.scharrelkids.nl kunnen (groot)ouders meer informatie vinden en zich inschrijven.

Lees ook:Workshop Scharrelkids in de groene stad!
Lees ook:Ladies high tea met Scharrellab voor kinderen!
Lees ook:Nieuwe natuurouders!
Lees ook:Natuurouders gezocht!
Lees ook:25 jaar Natuurouderscursus!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>