Herdenking en vlagprotocol einde WOll!


SLUIS – Op de dag van de Japanse capitulatie in 1945 (donderdag 15 augustus), wordt het formele einde van de Tweede Wereldoorlog in het Koninkrijk der Nederlanden herdacht. Op overheidsgebouwen, ook in de gemeente Sluis, hangt die dag de Nederlandse vlag (zonder wimpel) in top. De officiële herdenking vindt plaats in Den Haag bij het Indisch Monument, in aanwezigheid van vertegenwoordigers van de Staten Generaal en de regering.

Ook particulieren, instellingen en bedrijven kunnen op 15 augustus vlaggen in verband met het formele einde van de Tweede Wereldoorlog. In Oostburg vindt bij het monument op het Raadhuisplein om 12.00 uur een herdenking plaats. Het bestuur van de Stichting 4 mei Oostburg en burgemeester Annemiek Jetten zullen bloemen leggen ter nagedachtenis aan hen die vielen. Stichting Comité 4 mei Oostburg brengt op deze wijze de noodzaak tot het herdenken van oorlogsslachtoffers weer onder de aandacht. Dat betreft dan ook de herdenking van slachtoffers van WOII in toenmalig Nederlands-Indië.

Informatie over de vlaginstructie voor onder andere 15 augustus is te vinden op www.4en5mei.nl.

Lees ook:Herdenking Japanse capitulatie!
Lees ook:Annemiek Jetten nieuwe burgemeester Sluis!
Lees ook:4 mei herdenking Tholen!
Lees ook:Sluis feliciteert Annemiek Jetten met voordracht in Vlaardingen!
Lees ook:4 mei herdenking!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>