Oplichting: aangifte tegen incassobureau Corpus Justitia!


GOES – Een Goesenaar heeft afgelopen maandag bij de politie melding gedaan van oplichting. Incassobureau Corpus Justitia heeft hem in een dreigbrief verzocht 129.80 euro te betalen om te voorkomen dat er beslag wordt gelegd op zijn goederen. De melder heeft dit gedaan en vertrouwde het toch niet, waarna het geld teruggehaald is door de bank.

De Goese man is niet de enige die is aangeschreven door dit incassobureau. Bij de Fraudehelpdesk zijn sinds donderdag 8 augustus jl. 1.100 meldingen binnengekomen van particulieren die een nep-incassobrief hebben ontvangen. Het is de eerste keer dat op zo’n grote schaal een valse rekening via de post is verstuurd naar particulieren. De Fraudehelpdesk heeft vrijdag aangifte gedaan tegen het incassobureau Corpus Justitia in Eindhoven.

In de brief stelt het incassobureau dat de ontvanger binnen vijf dagen 129,80 euro moet betalen voor een eerder verstuurde factuur die nog steeds niet is voldaan. Er zouden meerdere verzoeken en sommaties zijn verstuurd, maar dat is volgens de mensen die een melding hebben gedaan bij de Fraudehelpdesk niet het geval. Als de ontvanger de rekening niet zou betalen, wordt gedreigd met beslaglegging van huis en auto.

Gedupeerden

Sommige mensen hebben de rekening betaald of gebeld met het 0900-nummer, blijkt uit de meldingen. Wie het telefoonnummer belt, betaalt 45 cent per minuut tot een maximum van 50 minuten, ofwel 22,50 euro.

De Fraudehelpdesk adviseert niet te reageren op de brief van het bedrijf dat staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, maar geen kantoor heeft. Bel ook niet naar het genoemde telefoonnummer. Heeft u ook zo’n brief ontvangen, stuur dan een mail naar [email protected] met in het onderwerp ‘Corpus Justitia’ en in de mail uw adres- en telefoongegevens. Doe altijd aangifte bij de politie.

Lees ook:Frauduleus incassobureau!
Lees ook:Nepmails Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB)
Lees ook:Computeroplichter “Microsoft”!
Lees ook:Phishing-mail Christine le Duc!
Lees ook:Waar ‘zit’ jij deze kerst?

1 Reacties // Reageer

One thought on “Oplichting: aangifte tegen incassobureau Corpus Justitia!

  1. Thijs Palen

    Dat leert maar weer eens dat incassobureaus niet altijd te vertrouwen zijn. Doe dus eerst research wanneer je met zo’n partij in contact komt.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>