Begrafenis prins Friso! UPDATE!


MIDDELBURG – De begrafenis van prins Friso was vanmiddag, vrijdag 16 augustus, in besloten kring in Lage Vuursche.

Na een dienst in de Stulpkerk in Lage Vuursche werd de Prins begraven op de daarbij gelegen begraafplaats.

Voor de dienst liep een stoet van 70 genodigden, waaronder de Koninklijke familie van kasteel Drakensteyn naar de Stulpkerk. Prinses Beatrix liep voorop met prinses Mabel en haar dochters Luana en Zaria. Achter hen koning Willem-Alexander en koningin Máxima en hun kinderen Amalia, Alexia en Ariane. De kinderen waren in het wit gekleed en de volwassenen droegen zwarte kleding.

De dienst is geleid door dominee C.A. ter Linden.
Na de uitvaartdienst hebben de klokken 2 minuten geluid. Vervolgens ging het gezelschap naar de plek op de begraafplaats waar ze prins Friso hebben begraven. De kist is naar het graf gedragen door koning Willem-Alexander, prins Constantijn en vier vrienden van de overleden prins.

Dat waren de Australiër Adam Anders, studievrienden Lodewijk Beijst en Pieter Leyssius en Robert Dicke, zijn vriend van de middelbare school. Na de begrafenis bleef er bij het graf een ware bloemenzee over met diverse kransen van onder andere prinses Beatrix, prinses Mabel en Friso’s kinderen.

Later dit jaar vindt een herdenkingsbijeenkomst voor Prins Friso plaats.

Vanwege de bijzondere vlaginstructie, die door de minister-president is uitgegeven in verband met het overlijden van prins Friso, werd vandaag op de hoofdgebouwen van de gemeenten de vlag halfstok gevoerd.

Ook het college van Burgemeester en Wethouders van Middelburg heeft met leedwezen kennisgenomen van het onverwacht overlijden van prins Friso op 12 augustus. Het college wenst de Koninklijke Familie sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.

Voor het officiële condoleanceregister kunt u terecht op de website van het Koninklijk Huis, http://www.koninklijkhuis.nl/. Wilt u uw medeleven overbrengen in een brief dan kunt u deze sturen aan:

Z.M. Koning Willem-Alexander (en H.M. Koningin Máxima)

Paleis Noordeinde

Postbus 30412

2500 GK Den Haag

H.K.H. Prinses Beatrix

Paleis Noordeinde

Postbus 30412

2500 GK Den Haag

Mabel van Oranje

Paleis Noordeinde

Postbus 30412

2500 GK Den Haag

Register Provincie

Ook de Provincie Zeeland heeft een condoleanceregister geopend. Het register kan digitaal worden getekend, maar is ook in de hal van het Provinciehuis (Abdij 6) te vinden. Openingstijden op werkdagen tussen 9.00 en 16.00 uur.

Lees ook:Overlijden Prins Friso komt hard aan!
Lees ook:Kees-Jan van der Klooster naar de Koning!
Lees ook:Zeeland steunt koninklijke familie na dramatisch ski-ongeluk prins Friso!
Lees ook:Condoleanceregister voor Prins Friso in Sluis!
Lees ook:Zeeuwen betrokken bij Olympische Winterspelen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>