5.000 voertuigen gecontroleerd bij grote verkeerscontrole!


COLIJNSPLAAT – De politie heeft afgelopen donderdag op de 1e Deltaweg in Colijnsplaat een grote verkeerscontrole. Er werden 5.000 voertuigen gecontroleerd.

De controle vond plaats tussen 13.30 en 23.00 uur en in samenwerking met de Belastingdienst Zuidwest. Er werd gebruik gemaakt van een zogenaamde Scanauto (ANPR). Hierbij worden kentekens automatisch vergeleken met computerbestanden met daarin onder andere gestolen auto’s, openstaande boetes, belastingschulden en gezochte personen.

Resultaten politie

Door de politie werden de navolgende bekeuringen uitgeschreven:
4x niet dragen van de gordel;
1x onjuiste bevestiging kentekenplaat motorfiets;
een man (52) uit de gemeente Reimerswaal had te veel gedronken (370 ug/l). Vanwege herhaling leverde dit hem een bekeuring van € 607,- en een rijverbod van 3 uren op. Tevens gaat er een melding naar het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen;
Twee mensen die nog openstaande boetes hebben afgerekend (1 persoon € 253,- voor twee openstaande boetes en 1 persoon € 703,- voor negen openstaande boetes.

Tijdens de controle werden nog een aantal aanhangwagens gewogen, maar dit leverde geen overtredingen op.

Resultaten belastingdienst

De belastingdienst wikkelde 25 ‘hits’ af, wat resulteerde in het leggen van zestien beslagen en de inbeslagname van een voertuig. Ter plaatse werd een bedrag van € 24.804,- direct afgerekend.

Lees ook:Verkeerscontrole in Terneuzen!
Lees ook:Politie en Belastingdienst controleren 3200 voertuigen!
Lees ook:Verkeerscontrole in regio Goes!
Lees ook:Controle Tholen!
Lees ook:Controle havengebied!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>