Veere zoekt Appeltjes van Oranje!


DOMBURG – Mensen met en zonder beperking met elkaar in contact brengen zodat ze samen kunnen optrekken, dat is in een notendop waar de Appeltjes van Oranje 2014 over gaan. Onder het motto `Samen meer’ zoekt het Oranje Fonds naar sociale initiatieven die zich hier sterk voor maken. Voorbeelden? Denk aan een klussendienst of een maatjesproject waarbij studenten optrekken met leeftijdsgenoten met een beperking. Ook de gemeente Veere zoekt Appeltjes van Oranje.

Het Appeltje van Oranje is een jaarlijkse prijs voor initiatieven die op succesvolle wijze verschillende groepen mensen verbinden. De prijs bestaat uit een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van €15.000 ,=. In Mei 2014 reikt Koningin Máxima, beschermvrouwe van het Oranje Fonds, de prijs uit.

De Appeltjes van Oranje hebben dit jaar een nieuwe opzet. Net als bij de zoektocht naar de Oranje fonds Kroonappels krijgt u een stem. Op deze manier biedt het Oranje Fonds de mogelijkheid om lokaal bekendheid te geven aan de reeds bestaande initiatieven.

Een woordvoerder van de gemeente: “Kent u zo’n initiatief? We stellen het zeer op prijs als u de vertegenwoordigers wilt attenderen op Samen meer.” Zij kunnen hun initiatief aanmelden tot uiterlijk 30 september 2013 via: www.oranjefonds.nl/appeltjes.

Lees ook:Appeltjes van Oranje!
Lees ook:Stichting Manteling ontvangt Oranje Fonds Kroonappel van Koning en Koningin!
Lees ook:Oranje Fonds zoekt naar Zeeuwse Kroonappels!
Lees ook:Appeltje van Oranje voor buurthuis Goes?
Lees ook:Oranje Fonds steunt met 344.870 euro 146 Zeeuwse sociale initiatieven!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>