Restauratie ‘s Landshuis Hulst!


HULST – Aan de voormalige paardenstalling achter ’s-Landshuis in Hulst zijn restauratiewerkzaamheden noodzakelijk. Het gebouw vertoont scheuren die nodig moeten worden gerepareerd.

Het ’s-Landshuis gelegen aan de Steenstraat 37 in Hulst werd in de jaren 2003/2004 verbouwd en gedeeltelijk gerestaureerd. Tijdens deze werkzaamheden werd geconstateerd dat de achterbouw (de voormalige paardenstalling) grote scheuren vertoonde. Destijds is gekozen geen nader onderzoek uit te voeren en te kiezen voor een relatief eenvoudige reparatie door het dichtsmeren van de scheuren. De scheurvorming van de aanbouw is inmiddels zodanig toegenomen dat groot onderhoud moet worden uitgevoerd om de aanbouw te kunnen behouden.

In eerste instantie is gekeken of het mogelijk was de bestaande achtergevel te slopen en te herbouwen op een nieuwe fundering. De Monumentencommissie kon zich echter niet vinden in deze oplossing. Daarom wordt nu ingezet op de restauratie van de achtergevel. Hiervoor is een bedrag van 215.000 euro nodig. De Provincie Zeeland verleent in deze een subsidie van 125.000 euro. Het college van burgemeester en wethouders van Hulst vraagt de gemeenteraad nu om het resterende bedrag van 90.000 euro beschikbaar te stellen. Dit voorstel wordt besproken in de raadscommissie Middelen van donderdag 10 oktober. Het streven is om de werkzaamheden nog voor het eind van 2013 uit te voeren.

Lees ook:Restauratiewerken ‘s-Landshuis!
Lees ook:Onderhoud dorpshuizen!
Lees ook:Werkzaamheden aan zwembad, Hontenissehal, Dorpshuis en voetbalterreinen
Lees ook:Werkzaamheden binnenstad!
Lees ook:Aankoop loods!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>