100.000 nieuwe Burgernetters!


MIDDELBURG – De campagne ‘Meld je aan bij Burgernet’ startte ruim drie weken geleden. Inmiddels heeft Burgernet al 100.000 nieuwe deelnemers. Naast de landelijke campagne vinden er ook regionaal en lokaal veel acties en wervingsactiviteiten plaats. Burgernet krijgt zo steeds meer naamsbekendheid en deelnemers. Daarmee wordt de veiligheid in de buurt vergroot.

Burgernet is een unieke samenwerking tussen gemeente, politie en burgers om de veiligheid in de wijk te vergroten. Burgernet wordt ingezet bij dringende zaken waarbij een duidelijk signalement beschikbaar is, bijvoorbeeld na een inbraak, een beroving of bij een vermissing. Burgernetdeelnemers in de buurt ontvangen van de politie een spraak- of sms-bericht met het verzoek uit te kijken naar een persoon of voertuig.

Deelnemers met informatie kunnen met het gratis Burgernetnummer 0800-0011 rechtstreeks bellen met de meldkamer. De informatie wordt dan direct doorgegeven aan politie in de buurt. Na afloop ontvangen alle deelnemers bericht over het resultaat van de actie.

Burgernet heeft nu al ruim 1,35 miljoen deelnemers, in het totaal zijn er meer dan 200.000 acties gestart de afgelopen jaren.

Meer is beter

Veiligheid in de buurt is niet alleen een taak van de gemeente en de politie. Burgers worden daarom gevraagd actief een bijdrage te leveren aan de veiligheid in de wijk. Hoe meer Burgernetdeelnemers, hoe groter de kans dat gemeente, politie en burgers samen de gezochte persoon opsporen. En daarmee wordt de veiligheid in de buurt vergroot. In tien procent van de gevallen heeft informatie van een Burgernetdeelnemer geleid tot aanhouding van een verdachte of het terugvinden van een vermiste persoon.

Aanmelden

Nog geen deelnemer van Burgernet? Ga dan snel naar www.burgernet.nl en kijk wat er mogelijk is.

Lees ook:Burgernet!
Lees ook:Burgernet op weg naar de 100.000e deelnemer!
Lees ook:Burgernetdeelnemers maken Middelburg veiliger!
Lees ook:Veel nieuwe aanmeldingen Burgernet in Zeeland!
Lees ook:164 Burgernetdeelnemers erbij!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>