Uit de kast!


MIDDELBURG – De gemeenten Goes, Middelburg en Vlissingen vieren vrijdag 11 oktober de internationale Coming Outdag. Coming Outdag geeft internationaal aandacht en support aan lesbiennes, homo- en biseksuelen en transgenders (LHBT).

Op 11 oktober wappert de regenboogvlag op het stadhuis in Middelburg en bij de stadskantoren in Goes en Vlissingen. Iedereen moet zichzelf kunnen zijn, zich geaccepteerd en veilig voelen. De regenboogvlag symboliseert dit voor LHBT’ers. Op school, op straat, op het werk, in de zorg, in de sport, in hun eigen sociale kring of waar dan ook. Of zij nu ‘in de kast’ of ‘uit de kast’ zijn. De vlaggen worden gehesen om deze boodschap gezamenlijk kracht bij te zetten. Een aanmoediging voor LHBT inwoners zelf, maar ook voor alle inwoners en organisaties om zich daarvoor in te zetten.

Uit de kast in Zeeland

Van 14.00 tot 16.00 uur vindt in het stadskantoor Middelburg ‘Uit de kast in Zeeland’ plaats. De drie gemeenten nodigen hiervoor iedereen uit die zich betrokken voelt bij dit thema. Het doel van de middag is om met elkaar in gesprek te gaan over het thema: ‘Hoe kun je als samenleving in Zeeland LHBT-jongeren ondersteunen en wat kunnen zij zelf doen?’ Het belooft een inspirerende bijeenkomst te worden met een presentatie door de LHBT Jongerengroep Zeeland, de theatervoorstelling ‘Let’s talk about’ van Mind Mix en aansluitend vier dialoogtafels die in gaan op onderwijs, hulpverlening, sport en gemeentelijk beleid. U vindt het volledige programma en meer informatie over onder andere aanmelden op de site van het Anti Discriminatie Bureau Zeeland (externe link)

Acties ik val op… en de Coming Out Kast…

Naast de bijeenkomst in het stadskantoor gaan LHBT-jongeren op 11 oktober de straat op met twee ludieke acties. Tussen 11.00 en 13.30 uur in Goes en Middelburg en tussen 16.00 en 20.00 uur in Vlissingen. Met deze acties zetten zij mensen aan het denken over seksuele diversiteit. Dit doen zij met ‘Ik val op..’; een foto-actie die op een leuke manier gesprekken over verschillen in smaak en voorkeur op gang brengt. De ‘Coming Out kast…’ actie zet mensen aan het denken over de acceptatie van LHBT-ers en allerlei problematiek rondom de coming out, verliefdheden en gevoelens.

Het hele jaar door

De Coming Outdag duurt een dag, maar de boodschap van de gemeenten geldt het hele jaar. Al sinds 2008 heeft een groot aantal gemeenten in Nederland afspraken gemaakt met de rijksoverheid over inzet op veiligheid, weerbaarheid en acceptatie. Mensen, bedrijven en maatschappelijke instellingen hebben een eigen verantwoordelijkheid om de positie van LHBT’s te verbeteren. Waar veiligheid en sociale acceptatie achterblijft zet de overheid zich in. En dat is helaas nog steeds nodig. De Coming Outdag is aanleiding voor een zichtbaar gezamenlijk statement.

Lees ook:Middelburgse Lange Jan uit de kast?
Lees ook:Middelburg uit de kast….!
Lees ook:Uit de kast in Zeeland!
Lees ook:Voetballen met regenboogbal!
Lees ook:Ophef homovlag!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>