200 jaar bevrijd!


KAMPERLAND – De Noord-Bevelanders hebben vrijdag 13 december 200 jaar geleden de Fransen van hun eiland hebben verjaagd en daarom is het feest.

VDK Verenigd Dorpsbelang Kamperland en de gemeente Noord-Beveland hebben de handen ineen geslagen om dit feest te houden. De viering vindt plaats op 13 december tussen 18.00 en 21.00 uur aan de landbouwhaven op de hoek bij café Havenzicht in Kamperland.

Programma

18.00 uur: Ontvangst bezoekers. Bezoekers kunnen genieten van de 1813 ambiance, kunnen het Franse kamp bezichtigen en bij een hout vuurtje genieten van o.a. oliebollen en erwtensoep.

19.00 uur: De wachtofficier slaat alarm als er beweging wordt gezien in het Franse kamp, we roepen de hulp in van Kortgene, Colijnsplaat, Wissenkerke, Geersdijk en Kats. De klokken gaan luiden en Burgemeester Van Kooten vertelt de geschiedenis. De Fransen(vereniging douanes imperiales) gaan aan wal en de schermutselingen breken uit. De schermutselingen eindigen met het gevangen nemen van de Fransen.

20.00 uur: Vieren we het bevrijdingsfeest met speciaal hiervoor gebrouwen bevrijdingsbier.

21.00 uur: Sluiting feest

Lees ook:Bevolkingscijfers Noord-Beveland!
Lees ook:Busregelingen Noord-Beveland
Lees ook:Bevolkingscijfers Noord-Beveland!
Lees ook:Noord-Beveland Hartveilig!
Lees ook:Lange Jan zwijgt overdag…..

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>