Cinema Middelburg: Kinshasa Kids!


MIDDELBURG – Cinema Middelburg introduceert het Movies that Matter programma. Dinsdag 24 december om 15.00 uur met de film Kinshasa Kids (2012).

In de chaotische straten van Kinshasa leven rond de dertigduizend verstoten kinderen. Ze zijn door hun families uit huis gezet wegens vermeende hekserij. José is één van deze vele ‘shegués’, door zijn ouders op straat geschopt omdat hij bezeten zou zijn van de duivel. Overlevend van op straat gevonden eten en de gulheid van restaurantuitbater Josephine, droomt hij van een succesvolle carrière als rapper. Samen met zijn vrienden begint hij muziek te maken met alles wat maar voorhanden is: hamers, oude plastic flessen en kapot elektronisch speelgoed. Onder de bezielende leiding van paradijsvogel Bebson, een lokale rapper met een groot hart, starten de kids een heuse band, die ze heel toepasselijk The Devil Does not Exist noemen. Vrij van sentimentaliteit, viert Kinshasa Kids de veerkracht en levenslust van de jonge personages, allen amateuracteurs. De Belgische regisseur Marc-Henri Wajnberg vond ze in de straten van Kinshasa.

Duur: 85 minuten

Stichting Cinema Middelburg | Achter de Houttuinen 30 | 4331 NJ Middelburg

Lees ook:Documentaire bij Cinema Middelburg: Jheronimus Bosch – Touched By the Devil!
Lees ook:Van mensenhandel verdachte rapper is vrij!
Lees ook:Gay film night bij Cinema Middelburg: Praia do Futuro!
Lees ook:Cinema Middelburg: Nieuwe helden!
Lees ook:Extra voorstelling Jheronimus Bosch bij Cinema Middelburg: Touched By the Devil!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>