75 Zeeuwse klussen voor NLdoet!


MIDDELBURG – Het Oranje Fonds viert dit jaar de tiende editie van NLdoet. In al die jaren vervulden vrijwilligers al meer dan 31.000 klussen bij maatschappelijke organisaties. Voor de jubileumeditie van 2014 staan inmiddels 3459 klussen startklaar, waarvan 75 in Zeeland. Het Oranje Fonds zoekt echter nog meer organisaties die deel gaan nemen om in dit jubileumjaar van NLdoet alle records te breken. Organisaties kunnen op www.nldoet.nl tot 3 februari een financiële bijdrage van maximaal 450 euro aanvragen bij het Oranje Fonds.

Gemeente Terneuzen loopt in de provincie voorop. Daar meldden organisaties al 15 klussen aan. Goes en Hulst volgen op de voet. Er zijn allerlei verschillende soorten klussen. Zo zoekt Scouting Jacob Valckegroep uit Goes vrijwilligers om nieuwe deuren voor het botenhuis te maken en wil Dierenasiel Schouwen-Duiveland met vrijwilligers een boeken- en snuffelmarkt organiseren.

Vorig jaar staken ruim 310.000 vrijwilligers de handen uit de mouwen bij ruim 8.300 klussen. Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds, is verheugd over de groei van NLdoet. “We zien de impact van NLdoet jaar na jaar groter worden. Niet alleen in het aantal klussen, maar ook in de nieuwe verbindingen die gelegd worden tussen maatschappelijke organisaties, vrijwilligers en bedrijven. Het is bijzonder om te zien dat er door NLdoet steeds mooie dingen ontstaan. Ieder jaar is het weer een unieke kans voor de deelnemende organisaties!”

Het Oranje Fonds is het grootste, nationale fonds op sociaal gebied en steunt organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in Nederland en in het Caribische deel van het Koninkrijk. Vrijwilligers vormen de basis van alle organisaties die door het Oranje Fonds worden gesteund. Met NLdoet geeft het Fonds hier een collectieve impuls aan. Het Oranje Fonds wordt gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en Vrienden van het Oranje Fonds. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Fonds.

Lees ook:Al 77 klussen voor NLdoet in Zeeland!
Lees ook:Zeeuwse klussen NLdoet!
Lees ook:NLdoet op 8410 locaties en stemweekend Oranje Fonds Kroonappels!
Lees ook:Zeeuwse organisaties op jacht naar geld en vrijwilligers!
Lees ook:NL Doet!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>