De paden op, de klei over, de natuur in!


MIDDELBURG – Een heerlijk middag zonnetje, een paar goede wandelschoenen en een prachtig Zeeuws landschap.

Alle ingrediënten voor een gezellig middagje uit! Wijtse uitzichten, brede stranden en natuurlijk het water, dit alles geeft wandelroutes in Zeeland een onderscheidend karakter.

Zestienhonderd kilometer wandelpad Inmiddels ligt er verspreid over Zeeuws-Vlaanderen, Schouwen-Duivenland, Walcheren en Zuid-Beveland al ruim zestienhonderd kilometer aan wandelpaden van het Wandelnetwerk Zeeland. Het Wandelnetwerk voert je als wandelaar langs een unieke combinatie van cultuurhistorische en natuurlijke elementen en vertelt je daarmee het verhaal van het landschap van Zeeland. De wandeling zou een beleving moeten zijn die je als wandelaar in aanraking brengt met de Zeeuwse identiteit.

Ervaring delen
Om zo goed mogelijk in te kunnen spelen op de wensen en behoeften van de wandelaars is het voor alle betrokken partijen; de Provincie Zeeland, het Routebureau en Stichting Landschapsbeheer Zeeland (SLZ) van belang hiervan een goed beeld te krijgen. Dus heeft u in de afgelopen maanden een wandeling gemaakt over het Wandelnetwerk in Walcheren of Zuid-Beveland of gaat u deze week nog wandelen, dan horen wij graag van u hoe u dit heeft ervaren!

Onderzoek
Lisanne Adams, stagiaire bij SLZ in Goes vanuit de opleiding Bos- en Natuurbeheer aan de universiteit van Wageningen, heeft hiervoor een korte vragenlijst ontwikkeld. De vragenlijsten worden afgenomen in de maanden december 2013 en januari 2014. Het idee is om ook in andere seizoenen dit onderzoek te herhalen, zodat er van het hele jaar een beeld wordt gevormd.

Doet u ook mee?
De vragenlijst kunt u:
•per telefoon aanvragen: 0113 – 23 09 36
•per email aanvragen: [email protected]
•downloaden via: www.landschapsbeheerzeeland.nl

Vraag het snel aan want ingevulde vragenlijsten kunnen tot uiterlijk 22 januari 2014 worden ingezonden:
Per post: Stichting Landschapsbeheer Zeeland, Ravelijn de Groene Jager 5, 4461 DJ te Goes
Per email: [email protected]

Lees ook:Subsidieaanvraag wandelnetwerk Tholen deel 2 goedgekeurd
Lees ook:Wandelen in Middelburg: Nieuw ommetje bij Griffioen!
Lees ook:Wandelnetwerk Walcheren!
Lees ook:Dialectentelling!
Lees ook:Opening Wandelnetwerk Schouwen-Duiveland!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>