Zeeuwse verlangen!


MIDDELBURG – De leden van de Zeeuwse Provinciale Staten gaan vrijdag 31 januari de visie Zeeland 2040 vaststellen. Dat betekent dat het college van Gedeputeerde Staten in samenwerking met Provinciale Staten en andere partners nader invulling wil gaan geven aan het ‘agenderen en activeren’.

De visie bevat bouwstenen voor de wijze waarop met toekomstige ontwikkelingen omgegaan zou kunnen worden. Het document of de App bevat geen oplossingen maar is een richtinggevende leidraad voor de partners in en buiten Zeeland.

Het Zeeuws verlangen voor 2040 is een florerende netwerksamenleving en een netwerkeconomie met een sterke sociale samenhang, ondersteund door een faciliterende overheid. Daardoor krijgen sociale en technologische innovaties de ruimte. Dit versterkt de samenwerking tussen burgers, maatschappelijke organisaties, ondernemers, kennisinstellingen en overheden. Deze samenwerking is gericht op het gezamenlijke belang: een actieve, gezonde en open samenleving, gebaseerd op de eigen kracht en waarden.

In 2013 is daar met andere overheden, bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en jongeren uitvoerig over gesproken met als doel om samen met deze partners een ‘Zeeuws verlangen voor de toekomst’ op te stellen. Deze gesprekken zijn aan de hand van vier scenario’s tijdens de zomertoer met ruim 1300 mensen gevoerd.

Vanaf 31 januari kunt u via de Appstore of de provinciale website de App met de toekomstvisie ‘Zeeland2040′ downloaden

Lees ook:Middelburg bezint zich!
Lees ook:Fusie Scoop en Bieb!
Lees ook:Subsidie voor initiatief inschakelen sociaal zwakkeren bij beheer van natuur!
Lees ook:Bestuurlijke Zeeuwse samenwerking
Lees ook:Provincie Zeeland – initiatiefnemer van de Zeeuwse Energiedialoog

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>