Hulde aan levensredders!


HULST – Het gemeentebestuur van Hulst zet vrijdag 7 februari 5 levensredders in het zonnetje.

Jaarlijks worden in ons land vele mensen gered door het tijdig ingrijpen van een ander. Dit doordat ze bijvoorbeeld direct starten met reanimeren als iemand een hartaanval krijgt of doordat ze een persoon uit een brandend huis of uit water halen. Ook in de gemeente Hulst komt het weleens voor dat burgers door snel en goed ingrijpen het leven van een ander redden. Het gemeentebestuur hecht er aan deze personen een blijk van waardering te geven voor deze levensbelangrijke daden.

De volgende personen worden gehuldigd voor hun levensreddende handeling:


De heer Jean-Paul Cornelissens (1967) en mevrouw Chantal Cornelissens – van Waterschoot (1971) uit Kloosterzande. Dit echtpaar bood op 30 april 2012 direct hulp toen zij bij aankomst n Hotel De Linde te Kloosterzande een persoon aantroffen die dreigde te stikken in een stukje voedsel. Zij pasten onder andere de Heimlichgreep toe en wisten uiteindelijk hetgeen dat de ademhaling van de betreffende persoon belemmerde te verwijderen.

De heer Patrick Cuypers (1960) en mevrouw Martine van Mele (1963) uit Hulst brachten op 9 oktober 2013 de nacht door op hun boot, die lag aangemeerd in Temse (B). Zij werden onder de morgen gewekt door hulpgroep. Het bleek om een drenkeling te gaan, die zich nog net in de snelstromende Schelde had wisten vast te klampen aan de steiger waaraan hun boot lag aangemeerd. Ze slaagden er in om de drenkeling uit het water te halen en hebben vervolgens de hulpdiensten gebeld.

De heer Freddy Krieckaart (1971) uit Kloosterzande reed vorig jaar op een rotonde in Rotterdam. Plots zag hij daar een man in elkaar zakken. Hij heeft onmiddellijk zijn auto aan de kant gezet en 112 gebeld. Daarbij is hij begonnen met het reanimeren van het slachtoffer totdat de ambulance arriveerde.

De bijeenkomst vindt plaats in het Stadhuis van Hulst en begint om 16.30 uur.

Lees ook:Hulde aan levensredders!
Lees ook:Drenkeling!
Lees ook:Levensredders!
Lees ook:Hulst eert mensenredders!
Lees ook:Pelgrimtassen uitgereikt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>