Werkzaamheden Recreatieverdeelweg!


RENESSE – De werkzaamheden aan de Recreatieverdeelweg tussen Renesse en Scharendijke starten maandag 10 februari opnieuw. De Helleweg is hierdoor vanaf 10 februari tot en met 28 februari afgesloten.

Verwachting is dat de Recreatieverdeelweg vanaf 2 mei opengesteld is voor verkeer. Ook beginnen de werkzaamheden aan de fietstunnel. Fietsers kunnen vanaf 27 juni gebruik maken van de fietstunnel. In juni vorig jaar kwamen de werkzaamheden stil te liggen door het faillissement van de aannemer. Het nog uit te voeren deel van het werk moest weer worden aanbesteed.

Drie fases
De Recreatieverdeelweg is een nieuwe weg tussen Renesse en Scharendijke. De aanleg van de weg bestaat uit drie fases. De eerste fase (Burgh Haamstede – Renesse) is in 2003 in gebruik genomen. De tweede fase, waar de werkzaamheden nu voor starten, betreft het gedeelte tussen Renesse en de N57. De aanleg van het laatste gedeelte is voorzien in 2015.

Werkzaamheden
Als eerste wordt de Helleweg verlegd over een lengte van ongeveer 400 meter in noordelijke richting en ten noorden van de bestaande rotonde aangesloten op de Stoofweg (N651). Woningen en percelen aan dit deel van de Helleweg zijn bereikbaar vanuit de richting Lange Moermondsweg. Het verkeer wordt in beide richtingen omgeleid via de Stoofweg, Kuijerdamseweg en Lange Moermondsweg. De omleidingsroute is te vinden op wwww.zeeland.nl/verkort/verkeersinformatie.

Vermindering overlast
Het doel van de Recreatieverdeelweg is het verminderen van het doorgaand verkeer in een aantal woonkernen in de (noord)westhoek van Schouwen-Duiveland. Vooral in de vakantieperiode. Daarnaast worden een aantal recreatiegebieden verkeersluw gemaakt en zal het sluipverkeer op de polderwegen afnemen.

Lees ook:Wegafsluiting Renesse!
Lees ook:Afsluiting Lange Moermondsweg Schouwen-Duiveland!
Lees ook:Wegafsluiting Noordwelle!
Lees ook:Afrit N57 gaat dicht!
Lees ook:Afrit N57 afgesloten vanwege werkzaamheden!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>