ADRZ met diabetespatiënten natuur in!


GOES – De diabetespolikliniek van het Admiraal de Ruyterziekenhuis (ADRZ) verzorgt vanaf volgende maand in samenwerking met het Instituut Voor Natuureducatie (IVN) bijzondere natuurwandelingen voor diabetespatiënten. De zogeheten Biowalking – onder begeleiding van een IVN-natuurgids en een diabetesverpleegkundige – duurt ongeveer anderhalf uur.

Voor en na de wandeling controleert de diabetesverpleegkundige de bloedsuikerspiegel van de deelnemers. Na de controles wordt een half uur flink doorgewandeld zonder te pauzeren om conditie op te bouwen. Tijdens een excursie van een uur vertelt de natuurgids de deelnemers van alles over natuur en landschap. Na afloop wordt de bloedsuikerspiegel nogmaals gecontroleerd, zodat de deelnemers zien hoe hun lichaam op de wandeling reageert.

Biowalking combineert op een unieke manier de positieve effecten van bewegen in de natuur, natuurbeleving, lotgenotencontact en medische begeleiding. Er is ruimte voor uitwisseling van ervaringen en vragen, zowel met elkaar als met de diabetesverpleegkundige.

In de regio Vlissingen start de Biowalking in maart op woensdagmiddag en in april op dinsdagmiddag in de regio Goes. De kosten bedragen € 5,- per wandeling. Na afloop is er koffie of thee. Wie deel wil nemen aan Biowalking, kan zich opgeven bij de diabetespolikliniek van het ADRZ: tel.: 0118-425429 of e-mail: [email protected] .

Lees ook:ADRZ: Biowalking!
Lees ook:Biowalking diabetici!
Lees ook:Biowalking diabetici!
Lees ook:Werelddiabetesdag in ADRZ!
Lees ook:Gezond leven programma bij Club VIEF Vlissingen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>