Geld voor groen!


GOES – Natuurvrijwilligers krijgen tot 2016 1 miljoen euro extra voor groene initiatieven. Dat maakte staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken afgelopen maandag bekend tijdens het slot van de NatuurKaravaan, een reeks gesprekken over de toekomst van de natuur. Groen vrijwilligerswerk doet het goed. De afgelopen twee jaar zijn met het vrijwilligersprogramma ‘Groen en Doen’ 100.000 mensen geholpen met natuureducatie of bij het opstarten van groene projecten in de buurt. Ook Zeeland wordt door vrijwilligers groener gemaakt.

Dijksma: “Vrijwilligers zijn goud waard voor onze natuur. Dat is het stimuleren meer dan waard. Of het nou gaat om het opzetten van een natuurspeeltuin om de hoek of onderhoud van ons landschap. Natuur is de basis voor een goede leefomgeving, geeft economische kansen en zorgt voor ontspanning.”

Tijdens de NatuurKaravaan zijn veel initiatieven besproken. Voorbeelden zijn de metamorfose van een braakliggend terrein naar een bloeiende stadsmoestuin of het werken aan gezondheidszorg midden in de natuur. Vertegenwoordigers uit bedrijfsleven, van belangengroepen en geïnteresseerde particulieren gingen met elkaar in discussie in een speciale nomadentent. Deze yurt stond op zes bijzondere locaties in Nederland.

De uitkomsten van deze NatuurKaravaan-gesprekken worden benut voor de Natuurvisie die Dijksma binnenkort presenteert. ‘Ga vooral met de natuur aan de slag’ en ‘Versterk de natuur dichtbij huis’, zijn enkele van de concrete aanbevelingen. Verder kwamen deelnemers tot de conclusie dat natuur en economie elkaar kunnen versterken in de juiste combinatie.

Lees ook:IVN: Groene visite bij ouderen!
Lees ook:Groene Visite met natuurkoffer
Lees ook:Subsidie voor Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid (IVN)
Lees ook:Terneuzencafé voor ondernemers en inwoners!
Lees ook:Duurzaam idee!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>