PVV 1ste Kamer en Statenlid Van Dijk blijft achter Wilders staan!


MIDDELBURG – “Ik sta persoonlijk nog steeds achter Geert Wilders”, zegt Eerte Kamerlid en Zeeuws Statenlid Peter van Dijk (PVV) zaterdagavond tegen Zeeland.Blog. Verschillende andere PVV’ers hebben inmiddels wel de handdoek in de ring gegooid. Naar aanleiding van de Marokkanen-uitspraken door Wilders.

Wat vindt hij ervan dat de PVV onder vuur ligt vanwege de uitspraak van Geert Wilders dat er minder criminele Marokkanen in ons land moeten zijn? Van Dijk: “Wij hebben afgesproken dat we daarop geen commentaar geven. Ik heb niet overwogen om op te stappen. Verder geef ik ier ook geen commentaar op.”

Er zijn verschillende PVV’ers nu uit beeld. Van Dijk is erg actief. Heeft hij ambities om voor de PVV 2e Kamerlid te worden? “Die ambitie heb ik niet. Ik ben nu 61 jaar en dat is niet de leeftijd om een carriere als Tweede Kamerlid te starten. Ik heb het naar mijn zin in de Eerste Kamer en in Provinciale Staten van Zeeland. Ik heb zeker de ambitie om actief te blijven voor de PVV. Dat kan op verschillende niveaus”, besluit hij.

Wilders reageert zelf

Kort daarna reageert Wilders zelf: “Tot op de dag van vandaag ben ik geen vrij man. Dat is al zo sinds de moord op Theo van Gogh. Ik heb dit over voor onze kiezers. Er is een periode geweest die gekenmerkt werd door ups & downs. Wij hebben verkiezingen gewonnen en verloren. Toen is ook de discussie over Marokkanen ontstaan. Met de vraag: Wilt u meer of minder Marokkanen? Ik heb dat gedaan omdat ik dat wil en omdat ik dit vindt.”

“Ik heb geen spijt en ga niemand mijn excuses aanbieden voor de waarheid.”

“Ik heb gezien dat er onrust is ontstaan in de PVV. Dat is natuurlijk niet iets dat je wil.”

“Ondertussen zijn politici waaronder ministers bezig met haatzaaien. Minister Ivo Opstelten heeft gezegd dat hij mijn uitspraken Walgelijk vindt. Dat mag hij niet zeggen, want deze minister is de baas van het Openbaar Ministerie (OM) waarvan de officieren van justitie moeten beslissen of ze met de aangiftes tegen mij overgaan tot vervolging.”

“Het blijkt zelfs dat er voorgedrukte aangiftes tegen mij worden verspreid. Mijn fractiegenoot Fleur Agema zei treffend: Dat zouden ze voor de ouderen moeten maken, als ze tevergeefs een aangifte bij de politie proberen te doen.”

Lees ook:Exit Geert Wilders?
Lees ook:Verhagen: Koppejan je moet jouw mond houden!
Lees ook:Protest tegen racisme, uitsluiting…en Wilders
Lees ook:Tegel door raam PVV’er!
Lees ook:Rutte en Wilders bij Zeeland.Blog: 1 APRIL!!!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>