Nederlandse Koopvaardij in Oorlogstijd!

VLISSINGEN / ROTTERDAM – Het boek ‘De Nederlandse Koopvaardij in Oorlogstijd’ verschijnt op woensdag 16 april. Prinses margriet neemt in hotel New York in Rotterdam het eerste exemplaar in ontvangst. Zeeland heeft een nauwe band met de zee en de scheepvaart en de liefhebbers kijken uit naar het boek.

Tijdens de tweede wereldoorlog was de koopvaardij nodig voor de transport van troepen en materieel. In de oorlog kwamen wereldwijd 3400 zeelieden om het leven. In het te verschijnen boek is er veel aandacht voor de ervaringen van de toenmalige zeevarenden.  Prinses Margriet is petekind van de Nederlandse koopvaardij. Het te verschijnen boek is een initiatief van de Stichting DdM.

 

Lees ook:Kees-Jan van der Klooster naar de Koning!
Lees ook:Zeeuwen betrokken bij Olympische Winterspelen
Lees ook:Prinses Margriet opent Bevrijdingsmuseum Zeeland
Lees ook:Prinses Laurentien gaat voorlezen in Meliskerke!
Lees ook:Van der Klooster ook ontvangen door Rutte en Schippers!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>