Duurzaam vervoer!

 

ELLEWOUTSDIJK –  De gemeente Borsele houdt op 9 mei tussen 12.00 en 18.00 uur  in Fort Ellewoutsdijk een dag over duurzaam vervoer. Het doel van deze dag is om de vele ontwikkelingen op het gebied van duurzaam vervoer te laten zien en ervaren.

Met 23 standhouders die elk hun manier een bijdrage leveren met mogelijkheden van en nu en de toekomst, is deze dag interessant voor zowel particulier als ondernemer. Er zijn in totaal vijftien duurzame auto’s, een vrachtwagen en enkele scooters aanwezig. De aanwezigheid van de Stella (zonneauto van de Technische Universiteit Eindhoven) en de primeur van de BMW I8 toont aan dat de toekomst nu al hier is. De verschillende bijpraat sessies, onder andere ‘Hoe werkt een laadpaal?’ en ‘Mobiliteitsoplossingen voor particulier en bedrijf’ gaan dieper in op het ‘Hoe’ en ‘Wat’ van Duurzaam op Weg zijn. Namens de gemeente Borsele gaat Burgemeester Jaap Gelok samen met u op weg van het heden naar de toekomst.

 

Duurzaam personenvervoer is Elektrisch
De belangrijkste ontwikkeling van de afgelopen tijd op het gebied van personenvervoer is de invoering van de (hybride) elektrisch aangedreven auto. In Nederland rijden er nu circa 31.000 elektrische (hybride) aangedreven auto’s. In Zeeland zijn er 150 volledig elektrische voertuigen. Op basis van de rijksambities moet dit getal naar 400 in 2015 en naar 4.000 in 2020. Die beweging is ook zichtbaar in de automarkt en daarom zijn er verschillende garage’s uit de omgeving uitgenodigd om hun duurzame voertuigen te presenteren.
Tegenwoordig komen er steeds meer laadpalen. Maar hoe werkt dat nou, zo’n laadpaal? En hoe ver kan je er mee rijden? En hoe lang moet ik wachten? Er zijn nu auto’s op de markt die na 20 minuten aan de laadpaal zo’n 450 kilometer kunnen rijden. Maar is elektriciteit de oplossing voor alle vervoersproblemen?  Of is aardgas voor bedrijfstransport interessanter?
Dit en meer van deze feiten presenteren wij op 9 mei in Fort Ellewoutsdijk.

Lokatie: Fort Ellewoutsdijk, Fortweg 2, Ellewoutsdijk

Lees ook:Duurzaam rijden!
Lees ook:Weekend Amateur Kunst (WAK) Borsele!
Lees ook:Oeljebroelje, cultuurfestival!
Lees ook:Fietser overleden na ongeval! UPDATE
Lees ook:Duurzaam idee!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>