Four Freedoms Inspiration!

MIDDELBURG -  The Four Freedoms Inspiration: een side-event speciaal gericht op Zeeuwse jongeren is vrijdag 23 mei. Tijdens dit side-event, dat in de Burgerzaal van het voormalige stadhuis van Middelburg wordt gehouden, worden de lokale Vier Vrijheden Awards uitgereikt en lezen de winnaars van de Roosevelt essaywedstrijd hun essay over vrijheid voor. Zeeuwse jongeren en studenten stellen tijdens een (officieuze) College Tour met Twan Huys vragen aan Maryam Durani, de winnares van de Freedom of Speech and Expression Award van dit jaar.

Op zaterdag 24 mei 2014 worden in Zeeland the Four Freedom Awards uitgereikt. Deze awards worden elke twee jaar in Middelburg of in New York uitgereikt aan mensen die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor de vier vrijheden zoals genoemd door de Amerikaanse president Franklin D. Roosevelt. De Roosevelt Stichting vindt het belangrijk om, naast de officiële awardceremonie, het gedachtegoed achter de Vier Vrijheden ook in Zeeland en dan met name onder jongeren, uit te dragen. In 2014 is dat The Four Freedoms Inspiration met Maryam Durani als speciale gast.

The Four Freedoms Inpirationmiddag begint met de bekendmaking van de winnaars van de Zeeuwse Vier Vrijheden Awards. Wie heeft zich ingezet voor de vrijheid in Zeeland en ver-dient daarvoor een onderscheiding? Studenten van University College Roosevelt in Middelburg organiseren dit jaar voor de vierde keer een uitreiking van deze Vier Vrijheden, de Zeeuwse tegenhanger van de Four Freedom Awards.

Vervolgens worden de winnaars van de Roosevelt Essaywedstrijd bekend gemaakt. Deze wedstrijd is uitgeschreven onder alle scholieren van het Zeeuwse VMBO, HAVO en VWO en gaat over vrijheid. De PZC publiceert alle inzendingen op haar website en de zes beste (geselecteerd door een jury van professoren, journalisten en studenten) komen in de papieren krant. Het lezerspubliek mag twee winnaars kiezen uit de essays die in de krant staan. De winnaars dragen hun essay voor op het Four Freedoms side-event.

Aansluitend is er een speciale editie van College Tour met Twan Huys en laureaat Maryam Durani. Zij komt uit Kandahar, één van de meest conservatieve en gevaarlijke provincies in Afghanistan en sinds lang een gebied waar de Taliban heerst. Zij is een advocate met een uitgesproken mening en vecht voor de rechten van vrouwen en meisjes. Ze is directeur van de non-profit vrouwenorganisatie voor cultuur, Khadija Kubra, die de missie heeft vrouwen sterker te maken en te stimuleren om leidinggevende posities in te nemen in het hele land. Mevrouw Durani is al vanaf haar 21ste parlementslid en daarnaast ook eigenaar en manager van het enige lokale, op vrouwen gefocuste, radiostation.

Om jongeren van alle Zeeuwse scholen uit het voortgezet-, middelbaar-, hoger- en wetenschappelijk onderwijs voor deze bijzondere College Tour te werven, is er een speciale lesbrief gemaakt. Maximaal 100 enthousiaste studenten/leerlingen kunnen zich zo voorbereiden om actief mee te doen en vragen te stellen aan mevrouw Durani, in goed Engels. Na afloop is er een meet en greet met Twan Huys. Aanmelden voor The Four Freedoms Inspiration kan via [email protected]

Lees ook:Meet & greet laureaten Four Freedoms Awards
Lees ook:Maand van de Vrijheid wordt: Four Freedoms door het jaar heen!
Lees ook:Terugblik Four Freedoms Awards!
Lees ook:Zeeuwse Helden voor de Lokale Vier Vrijheden Awards!
Lees ook:Hillary Clinton krijgt Four Freedoms Award

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>