Zeeuwse Boekenprijs!

MIDDELBURG - Auteurs kunnen zich weer inschrijven voor de Zeeuwse Boekenprijs (ZBP). Boeken over Zeeland in de breedste zin des woords en publicaties die door Zeeuwen over elk willekeurig onderwerp zijn geschreven, komen voor deze prijs in aanmerking.

 De Zeeuwse Boekenprijs is in het leven geroepen met als doel meer aandacht te genereren voor het Zeeuwse boek en boeken geschreven door Zeeuwen. Het is een initiatief van het Zeeuws Tijdschrift in samenwerking met de Zeeuwse Bibliotheek (organisatie), de PZC (publieksstemming en prijs) en de Week van het Zeeuwse Boek (prijs van de Zeeuwse boekhandel).

De winnaar van de Zeeuwse Boekenprijs ontvangt een geldbedrag van 1000 euro en het handgemaakte gouden tegeltje Zeeuws Meisje. Daarnaast zijn er nog twee gerelateerde prijzen. De PZC publieksprijs, waarvoor het publiek kan stemmen op de website van de PZC en de prijs van de Zeeuwse boekhandel, voor een Zeeuwse auteur. Verder deelt de jury dit jaar voor de tweede keer zogenaamde ‘Accolades’ uit, aan het volgens hen Best Uitgegeven Boek, Beste Grensoverschrijdende Boek, Beste Debuut en het Meest Originele Boek.
De winnaar van de elfde editie van de ZBP in 2013 was Oek de Jong met zijn boek: Pier en Oceaan. De prijs van de Zeeuwse boekhandel ging naar Rinus Spruit. De PZC publieksprijs was voor Het Zeeuwse Knop Bakboek van Tinka Leene.
De jury van 2014 bestaat uit: Han Polman, commissaris van de Koning en voorzitter; Paul van der Velde, hoofdredacteur van het Zeeuws Tijdschrift en secretaris; Peter Jansen, hoofdredacteur PZC; Jaap de Moor, auteur, militair historicus, winnaar ZBP 2011; Kathrin Ginsberg, kunsthistorica, directeur CBK Zeeland en Vicky Francken, vertaler, dichter en winnaar WriteNow-publieksprijs 2006 en de Meander Dichtersprijs 2008.

Inschrijven voor de ZBP 2014 gaat via www.zeeuwstijdschrift.nl

De deadline voor inzending van de boeken (in 6-voud) is 15 juli 2014. In september zal de shortlist bekendgemaakt worden in de PZC. Voor de PZC publieksprijs kan vervolgens gestemd worden via www.pzc.nl. Op zaterdag 8 november 2014, de laatste dag van de Week van het Zeeuwse boek, zal de feestelijke uitreiking van de ZBP 2014 plaatsvinden in de Zeeuwse Bibliotheek.

Lees ook:Shortlist Zeeuwse Boekenprijs!
Lees ook:Prijsuitreiking Zeeuwse Boekenprijs in ZB
Lees ook:Carolijn Visser Zeeuwse Boekenprijs
Lees ook:Paul van der Velde Koninklijk onderscheiden!
Lees ook:Floortje Zwigtman voer voor Zeeuwse boekenwurmen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>