Veranderingen zorg en ondersteuning!

VLISSINGEN – Gemeenten zijn vanaf 1 januari 2015 verantwoordelijk voor zorg en ondersteuning. Zij nemen deze taken over van het Rijk.

Op Walcheren werken de 3 gemeenten gezamenlijk aan zorg en ondersteuning: Walcheren voor Elkaar. De gemeenten kunnen dit niet alleen: inwoners, organisaties, bedrijven en de gemeenten hebben elkaar hard nodig om ondersteuning en zorg beter, sneller, slimmer en goedkoper te organiseren. Dat is nodig, want de kosten van de huidige verzorgingsstaat zijn niet langer op te brengen.

Hulp zoek je eerst in je eigen omgeving

Als je hulp nodig hebt, zoek je die in eerste instantie in je eigen omgeving. De gemeente is er wanneer dat niet of onvoldoende lukt. Zo kan iedereen op Walcheren zo lang mogelijk mee blijven doen in de samenleving.
Porthos is een belangrijke schakel in de nieuwe organisatie van zorg en ondersteuning. Porthos legt de verbindingen tussen iedereen die direct of indirect te maken heeft met welzijn, zorg, opgroeien en opvoeden. Denk aan inwoners, scholen, huisartsen, vrijwilligers, kerken, sportverenigingen en natuurlijk gemeenten, Orionis Walcheren en (zorg)professionals.

Uitleg over veranderingen in animaties

De regering stelt de nieuwe wetten vast, die op 1 januari 2015 in gaan. Er komt steeds meer landelijk informatiemateriaal beschikbaar. Zo zijn er animaties gemaakt, waarin wordt uitgelegd wat er straks anders zal zijn. De gemeenten moeten zelf keuzes maken hoe ze zorg en ondersteuning willen regelen. Op detailniveau kan er dus verschil zijn. Maar de grote lijnen komen steeds vaster te staan.
Meer informatie kunt u vinden op www.walcherenvoorelkaar.nl.

 

 

 

Lees ook:Zorgen over een inwoner?
Lees ook:Huisbezoeken voor de huishoudelijke hulp
Lees ook:Themabijeenkomst Porthos!
Lees ook:“Persoonsgegevens veilig bij Porthos”?!?
Lees ook:Zorgvragen naar Porthos!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>