Beleid begraafplaatsen!

DOMBURG - Het college van burgemeester en wethouders van gemeente Veere wil weten hoe de inwoners denken over toekomstig beheer en onderhoud van de begraafplaatsen in de gemeente. Daarvoor is een enquête ontwikkeld.


In het coalitieprogramma 2014 2018 zijn de ideeën van het college uitgewerkt. De visie van b & w komt voort uit de wens en noodzaak de kosten van beheer en onderhoud van de dertien begraafplaatsen in de hand te houden.

Goede alternatieven die leven onder de bevolking over het beheer van de begraafplaatsen kunnen daaraan bijdragen. In ieder geval peilt het college op deze manier het draagvlak voor haar gedachten. Iedereen wordt uitgenodigd de enquête in te vullen.

 

Uitleg tekeningen

We zijn bezig om alle begraafplaatsen digitaal in te meten en op tekening te zetten. Dit karwei willen we eind 2014 afronden. Daarna worden alle graven op de tekeningen gekoppeld met de administratie van iedere begraafplaats.
Vooruitlopend  daarop hebben we van alle begraafplaatsen een tekening gemaakt waarop de grafvelden zijn ingekleurd met jaartallen erbij. De kleuren geven aan of het om particuliere-, algemene- of kindergraven gaat. De jaartallen geven aan wanneer er in zo,n grafveld is begraven.
Soms zijn deze data niet precies te achterhalen. Ook komt het voor dat de particuliere graven en algemene graven niet in aparte velden liggen. In de grafvelden met particuliere graven liggen een aantal gereserveerde graven. Deze reserveringen blijven gewoon in tact.
Deze tekeningen zijn dus nog niet geschikt om graven op te zoeken, maar geven slechts een algemene indruk van de indeling van de grafvelden.

Te downloaden:

Document download informatie:

  • Bestanden met de extensie .pdf kunnen gelezen worden met bijvoorbeeld: Adobe Reader

Lees ook:Goese graven verdwijnen…
Lees ook:Zoektocht eigenaren grafmonumenten in Koudekerke
Lees ook:Ruimen graven van start in Axel!
Lees ook:Verwijderen grafbedekking
Lees ook:Uitbreiding begraafplaats!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>