Elke stap telt!

KRUININGEN - Een stappenteller, persoonlijke opbouwplannen, verbeteren van de conditie, samen wandelen en gezelligheid. Het zijn enkele ingrediënten van het succesvolle wandeltrainingsprogramma ‘Elke stap telt’. Deze is ook in de gemeente Reimerswaal.

In tien weken tijd je conditie zo verbeteren dat je een (paar) kilometer kan wandelen. Of als ervaren wandelaar toewerken naar het wandelen van 20 kilometer. Dat is in het kort het doel van ‘Elke stap telt’. Het wandelprogramma is voor iedereen verschillend. Elke deelnemer werkt op zijn of haar eigen niveau aan de conditie.

Tijdens de eerste bijeenkomst wordt er een wandeltest afgenomen. Aan de hand van de testresultaten wordt per deelnemer het instapniveau bepaald en krijgt iedereen een stappenteller en een individueel opbouwprogramma.

Naast het opbouwen van de conditie, is het ook heel gezellig om mee te doen. Wekelijks komen alle deelnemers bij elkaar om hun nieuwe weekschema op te halen, ervaringen uit te wisselen en samen een mooie wandeling te maken. Zo ontmoet je andere deelnemers en kun je afspreken om ook gedurende de week samen met iemand te wandelen.

Tijdens een aantal bijeenkomsten wordt er ook voorlichting gegeven over gezondheid gerelateerde onderwerpen, bijvoorbeeld over een actieve leefstijl, gezonde voeding, juiste wandeluitrusting, regulier sportaanbod of natuurbeleving. Een unieke combinatie van sportiviteit en gezelligheid!

Het startmoment vindt begin september plaats in het dorpscentrum Meerwaarde, te Waarde. Geïnteresseerde senioren kunnen zich aanmelden bij Jordan van Langevelde, gemeente Reimerswaal. Dit kan per e-mail;[email protected]. U kunt ook bellen naar; 0113 – 395 371.

Zowel niet-actieve, minder actieve als sportieve 55-plussers uit Reimerswaal kunnen deelnemen. De kosten voor dit 10 weken durende wandelproject bedragen € 10,- per persoon.

Lees ook:Elke stap telt!
Lees ook:Elke stap telt!
Lees ook:Elke stap telt!
Lees ook:Nieuwe editie wandelproject ‘Elke stap telt’ !
Lees ook:Start wandelproject “Elke stap telt”!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>