Oesters storen zwemmers Havenkanaal!

GOES - Een duik in het Havenkanaal bij het Goese Meer en Wilhelminadorp is op warme dagen een populaire manier om verkoeling te zoeken.

Het water wordt door het schutten van de sluis bij Het Goese Sas regelmatig ververst met zout water uit de Oosterschelde. Door dit zoutwatermilieu groeien er mosselen en oesters in het kanaal. Zij zetten zich onder andere vast op stenen, tegen bruggen en trapjes. Dit is een natuurlijk verschijnsel dat we niet kunnen voorkomen. Zwemmers wordt daarom aangeraden om hier op te letten bij het in- en uit het water gaan en zwemschoenen te dragen om verwonding door de scherpe schelpen te voorkomen.

Lees ook:Oesters verpesten zwemplezier!
Lees ook:Muggenplaag Goese Meer!
Lees ook:Illegaal zwemmen!
Lees ook:Vissterfte Goes
Lees ook:Hond Lara teen kwijt door verrotte brug Nollebos Vlissingen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>