Veel Middelburgers vieren Burendag!

MIDDELBURG - In aanloop naar Burendag op zaterdag 27 september ontvingen het Oranje Fonds en Douwe Egberts al van 4062 buurten aanmeldingen voor bijzondere initiatieven voor hun eigen buurt. 70 daarvan komen uit Zeeland. Buren in de gemeente Middelburg staken het vaakst de koppen bij elkaar voor een plan. Daar kwamen tot nu toe 17 aanmeldingen vandaan. Samen organiseren zij mét, ín en vóór de eigen buurt een mooie activiteit.

Op Burendag ontstaan zo de mooiste dingen. Zo vieren buren in Biervliet op Burendag het eenjarig bestaan van de buurtmoestuin en maken buren in Terneuzen een gezamenlijke natuur- en educatietuin.  In Zeeland is het opfleuren van de buurt de favoriete Burendagactiviteit. Ook worden er veel spelletjesdagen en buurtmaaltijden georganiseerd.

Over Burendag
Het Oranje Fonds en Douwe Egberts houden dit jaar op zaterdag 27 september voor de 9e keer Burendag. Het thema is: Koppen bij elkaar. Buren geven in groten getale gehoor aan deze oproep. Zij meldden al 4.018 Burendagplannen aan op de website. In 95% van alle Nederlandse gemeenten doen buurten mee aan Burendag, een record.

In Middelburg houden ze vaker Burendag:

Lees ook:Nog 4 ton beschikbaar voor Burendag!
Lees ook:Hulst koploper met Zeeuwse Burendag-plannen!
Lees ook:Burendag
Lees ook:Burendag!
Lees ook:Koning geeft startsein Burendag!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>