Kinderpostzegels: 4.800 Zeeuwtjes op pad!

MIDDELBURG  – Het is weer zover, de Kinderpostzegelactie komt er weer aan! Op woensdagmiddag 24 september gaan de kinderen weer langs de deuren om zich in te zetten voor kwetsbare kinderen, ook in Zeeland. De basisscholen in Zeeland doen weer in grote getale mee, 4.800 kinderen van 141 scholen hebben zich aangemeld. Afgelopen jaar deden er 4.268 kinderen van 141 scholen mee, met een opbrengst van € 1269.676. In Zeeland ondersteunt Stichting Kinderpostzegels diverse projecten, waaronder de Auris College in Goes. Deze school voor slechthorende kinderen en kinderen met spraak- of taalproblemen ontving voor de werkweek van de leerlingen een bijdrage uit het Vakantiefonds van Kinderpostzegels.

Kinderpostzegelactie 2014
Dit jaar brengen Stichting Kinderpostzegels en PostNL samen met het Rijksmuseum de kinderpostzegels uit. Op de zegels zijn kinderen afgebeeld die bekend zijn van schilderijen uit het Rijksmuseum. Het thema van de Kinderpostzegelactie is dit jaar ‘Laat kinderen leren’. Onderwijs is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Wereldwijd gaan meer dan 100 miljoen kinderen niet naar school. Kinderpostzegels zorgt er samen met haar partnerorganisaties voor dat kinderen naar school kunnen.

Over Stichting Kinderpostzegels
Stichting Kinderpostzegels zet zich in voor bescherming en ontwikkeling van kwetsbare kinderen in Nederland en ontwikkelingslanden. In Nederland richt de stichting zich op onderwijs, pleegzorg, het voorkomen van kindermishandeling en vluchtelingenkinderen. Met de opbrengst van de actie zijn afgelopen jaar ruim 860.000 kinderen gesteund in binnen- en buitenland. Kijk voor meer informatie op www.kinderpostzegels.nl

Lees ook:Kinderpostzegels voor Zeeuwse goede doelen!
Lees ook:Kinderpostzegelactie bijna van start!
Lees ook:4.074 Zeeuwse kinderen op pad met Kinderpostzegels!
Lees ook:Kinderpostzegels online!
Lees ook:Kinderpostzegels vernieuwend!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>