Behoud Zeeuwse banen in de zorg!

MIDDELBURG - Thuiszorg-medewerkers uit Walcheren zijn bezorgd dat hun cliënten per 1 januari 2015 hun zorg niet meer kunnen betalen. Per deze datum gaan de zorgtaken over van de overheid naar de gemeente. Dit heeft landelijk al tot vele ontslagen geleid en vele zorgbehoevenden dreigen hun zorg te verliezen. Ook in Walcheren is deze problematiek schrijnend.

Thuiszorg-medewerkers van zorginstelling Zorgstroom en (andere) FNV-leden roepen burgemeesters, wethouders en politieke partijen in Middelburg, Veere en Vlissingen op om met hun claim op de extra middelen, die het kabinet op Prinsjesdag heeft toegezegd, te zorgen dat de banen bij Zorgstroom en andere Zeeuwse zorginstellingen behouden blijven.

Geen goed woord

Zorgstroom heeft aangekondigd dat 70 huishoudelijke hulpen met een vaste baan, 75 hulpen met een tijdelijke functie en ruim 500 alfahulpen hun werk gaan verliezen per 1 januari 2015.

Tijdens een bijeenkomst op donderdag 9 oktober hadden de aanwezigen geen goed woord over voor de schijnconstructie ‘Zeeuws Schoon’, waarin de met ontslag bedreigde huishoudelijke hulpen van Zorgstroom terecht zouden komen. Een constructie met veel slechtere arbeidsvoorwaarden, geen pensioen en geen sociale zekerheid meer. De FNV onderzoekt de mogelijkheden om dit te voorkomen. Er mogen geen alfahulpconstructies komen, zoals in de nieuwe cao afgesproken.
Meldpunt ‘Red de Zorg’ in Middelburg

Abvakabo FNV is overal in Nederland bezig om banen in de zorg te behouden. Om inzichtelijk te krijgen wat er speelt in de zorgsector in Zeeland, start de vakbond een speciaal meldpunt hiervoor in Middelburg. Abvakabo FNV roept iedereen die zijn of haar baan dreigt te verliezen bij zorginstelling Zorgstroom of een van de andere Zeeuwse zorginstellingen op om zich te melden. Ook mensen die hun zorg dreigen te verliezen worden hiertoe opgeroepen.

 

Gegevens meldpunt:
[email protected], met als onderwerp ‘Zorg in Zeeland’
of 0118 – 490 230 (ma t/m vrij van 19.45 tot 21.00 uur)

Lees ook:Ontslagen thuiszorg voorlopig van de baan!
Lees ook:Vlissingen neemt bezwaarschrift tegen zorgafbraak in behandeling!
Lees ook:Extra geld huishoudelijke hulp!
Lees ook:UWV en Landelijke week van de Zorg
Lees ook:Actie thuiszorgmedewerkers tegen zorgafbraak!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>