Extra geld!

GOES - Heeft u als Goesenaar een laag inkomen? Dan heeft u dit jaar misschien recht op extra geld van de gemeente Goes.

Veel mensen hebben moeite om rond te komen. Daarom krijgen mensen met een laag inkomen (110% van de voor u geldende bijstandsnorm) dit jaar eenmalig extra geld. Het gaat over:

  • 100 euro voor een (echt)paar,
  •   90 euro voor een alleenstaande ouder,
  •   70 euro voor een alleenstaande.

Wanneer heeft u recht op deze eenmalige extra tegemoetkoming?
Als uw inkomen niet meer bedraagt dan 110% van de voor u geldende bijstandsnorm, heeft u recht op de extra tegemoetkoming. Het maakt daarbij niet uit welk soort inkomen u heeft: loon uit een dienstverband, inkomen als zelfstandige of een uitkering. Alleen als u studiefinanciering ontvangt, heeft u geen recht op de tegemoetkoming. Ga naar www.laaginkomen.nl. Hier kunt u een test doen en dan ziet u direct of u recht heeft op deze eenmalige extra tegemoetkoming en hoeveel u krijgt.

Ik kom in aanmerking, wat moet ik nu doen?
U komt automatisch in aanmerking als u in een van deze groepen valt:

1.         Ontvangt u een WWB-, IOAW- of IOAZ-uitkering?
De gemeente Goes heeft besloten om inwoners van de gemeente die op 1 september 2014 een WWB-, IOAW- of IOAZ-uitkering ontvingen, het extra geld automatisch toe te kennen. Het geld wordt in de maand november op de bij ons bekende rekeningnummers overgemaakt.

2.         Bent u deelnemer aan de collectieve ziektekostenverzekering voor minima?
Dit geldt ook voor de inwoners die een ander soort inkomen hebben, maar die wel deelnemen aan de collectieve ziektekostenverzekering voor minima. Ook deze mensen ontvangen het bedrag automatisch op hun rekening in november.

3.         AOW-uitkering met aanvullende inkomensvoorziening ouderen?
Ontvangt u een AOW-uitkering met een zogenaamde ‘aanvullende inkomensvoorziening ouderen’, dan ontvangt u de koopkrachttegemoetkoming automatisch van de Sociale Verzekeringsbank.

Denkt u in aanmerking te komen maar behoort u niet tot een van de bovenstaande groepen?
Als u niet tot één van deze groepen behoort, maar wel in aanmerking denkt te komen voor deze eenmalige extra tegemoetkoming, dan kunt u een aanvraag indienen bij de gemeente. U kunt het aanvraagformulier ophalen op het stadskantoor of onderaan deze pagina downloaden. Uw aanvraag moet uiterlijk 23 november 2014 bij ons binnen zijn. Wij zorgen er dan voor (mits u in aanmerking komt) dat u het extra geld voor 31 december op uw rekening heeft staan.

Meer weten?
Heeft u nog opmerkingen of vragen, neemt u dan contact op met de gemeente op nummer: 14 0113.

Lees ook:Eenmalige koopkracht tegemoetkoming!
Lees ook:Eenmalige koopkracht tegemoetkoming!
Lees ook:Extra geld ouderen!
Lees ook:Extra geld!
Lees ook:Koopkrachttegemoetkoming lage inkomens!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>