Marcel Fränzel waarnemend burgemeester Noord-Beveland!

WISSENKERKE - De commissaris van de Koning in de provincie Zeeland, de heer J Polman, heeft Marcel Fränzel (1960) benoemd tot waarnemend burgemeester van Noord-Beveland. Dit besluit volgt op het vertrek van de heer H. (Henny) van Kooten, die op 21 november 2014 wordt geïnstalleerd als burgemeester van Maasdriel, en houdt verband met de tijd die de procedure voor de benoeming van een nieuwe burgemeester in beslag neemt.

Voorafgaand aan de benoeming van de heer Fränzel tot waarnemend burgemeester, heeft de commissaris van de Koning gesprekken gevoerd met de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Noord-Beveland en met het de leden van het college van B&W. In deze gesprekken is besproken dat het wenselijk is een waarnemer aan te stellen teneinde de periode tussen het vertrek van burgemeester Van Kooten en de benoeming van een nieuwe burgemeester van Noord-Beveland te overbruggen.

De aanstelling van de waarnemend burgemeester vindt plaats onder gelijktijdige openstelling van de vacature van het burgemeestersambt. Op donderdag 27 november 2014 heeft de gemeente Noord-Beveland de profielschetsvergadering gepland, waarna de vacature zal worden opengesteld in de Staatscourant. De benoemingsprocedure neemt vanaf dat moment nog ca. vier maanden in beslag.

De heer Fränzel was van 2002 tot 2013 burgemeester van Woensdrecht. Daarvoor was hij wethouder en loco burgemeester in Amersfoort.
Als voormalig burgemeester van Woensdrecht kent hij Noord-Beveland en Zeeland goed. Hij heeft bovendien ervaring met intergemeentelijke samenwerking die voor Noord-Beveland van nut is in de samenwerking met de Bevelanden.

De installatie en beëdiging van de heer Fränzel vindt plaats op vrijdag 28 november 2014.
Vanaf die datum zal de heer Fränzel starten als waarnemend burgemeester.

Lees ook:Marcel Delhez nieuwe burgemeester Noord-Beveland!
Lees ook:Peter Cammaert waarnemend burgemeester in Sluis!
Lees ook:Herman Klitsie waarnemend burgemeester Goes
Lees ook:41 burgemeesterskandidaten!
Lees ook:Huub Hieltjes waarnemend burgemeester Kapelle

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>