Verwijderen grafmonumenten!

TERNEUZEN - In de loop van 2015 worden op alle Terneuzense begraafplaatsen de grafmonumenten en beplanting van graven met een verlopen (grafrust)termijn verwijderd. Vervolgens worden de velden ingezaaid met gras. Vanaf 2016 worden jaarlijks circa 150 graven daadwerkelijk geruimd. Gestart wordt op begraafplaatsen waar ruimtegebrek is.

Het verwijderen van de grafmonumenten gebeurt om de rechtsongelijkheid tussen graven waarvoor wel rechten worden betaald en graven waarvoor geen rechten worden betaald, op te heffen. Vanaf 2011 tot 1 september 2014 hebben nabestaanden de mogelijkheid gehad om zich aan te melden als belanghebbende van een graf en hun wensen kenbaar te maken. Inmiddels is de aanmeldingstermijn gesloten en is een start gemaakt met de ruiming van graven.

Nabestaanden
Nabestaanden die zich hebben aangemeld als belanghebbende, worden per brief op de hoogte gesteld tot wanneer het graf te bezoeken is. Met nabestaanden die aangegeven hebben het monument zelf te willen verwijderen, wordt contact opgenomen voor welke datum zij dit moeten doen.

Naamsvermelding op gedenkmonument
De naam van de overledene waarvan het graf(monument) geruimd wordt, kan vermeld worden op het monument bij het verzamelgraf. Zo blijft er een gedenkplek bestaan voor alle overledenen van te ruimen en geruimde graven op de betreffende begraafplaats. Nabestaanden die al een naamsvermelding hebben doorgegeven, kunnen ervan uitgaan dat de naamsvermelding geregeld wordt. Nabestaanden die nog geen naamsvermelding hebben doorgegeven, kunnen dit digitaal doorgeven via www.terneuzen.nl (zoek op: naamsvermelding verzamelgraf) of bel naar tel. 14 0115. Naamsvermeldingen kunnen tot 1 december 2014 worden doorgegeven.

Verwijdering markeringen
Markeringen (stekers) op graven waarmee werd aangegeven of een graf wel of niet wordt geruimd, worden eind dit jaar/begin 2015 weggehaald. Dit omdat deze gegevens inmiddels gedigitaliseerd zijn

Lees ook:Markering op te ruimen Terneuzense graven!
Lees ook:Ruimen graven van start in Axel!
Lees ook:Werkzaamheden begraafplaatsen!
Lees ook:Werkzaamheden begraafplaatsen!
Lees ook:Werkzaamheden begraafplaats

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>