Baggeren vijver!

KLOOSTERZANDE - De ‘schaats’vijver nabij de Piet Heinstraat, de Van Speykstraat en de Hulsterweg te Kloosterzande wordt uitgebaggerd. Vanaf maandag 8 december 2014 starten de werkzaamheden. De werkzaamheden nemen ongeveer een week in beslag. Het baggeren van de vijver is nodig om de waterkwaliteit te optimaliseren.

 Doel van de baggerwerkzaamheden is het op diepte brengen van de vijver. Hierdoor wordt de doorstroming bevorderd en levert een aanzienlijke bijdrage aan het verbeteren van de waterkwaliteit. Door het wegnemen van de bagger kan er vanuit de bodem geen nalevering meer plaatsvinden van fosfaat en stikstof. Deze stoffen zijn namelijk van grote invloed op de kwaliteit van het oppervlaktewater.

 

Voor de uitvoering wordt een bootje ingezet, voorzien van een stuwbord. Vervolgens wordt de bagger verladen via een hydraulische graafmachine en met gesloten containers afgevoerd naar één van de slibdroogbedden op de rioolwaterzuiveringsinstallatie van het waterschap Scheldestromen. De vrijkomende bagger is vrij van verontreinigende stoffen en kan na rijping worden toegepast als schone grond.

 

Tijdens de werkzaamheden zijn enkele wandelpaden tijdelijk afgesloten. Aanliggende percelen blijven steeds bereikbaar.

Lees ook:Baggerwerken Clinge!
Lees ook:Baggeren Hulst
Lees ook:Baggeren sloten Vlissingen!
Lees ook:Baggeren gemeente Goes!
Lees ook:Baggeren!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Baggeren vijver!

  1. Henk

    Leuk geschreven artikel!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>