Argentijnse Oscar inzending bij Cinema Middelburg: Wakolda!

 

MIDDELBURG – Cinema Middelburg presenteert de Argentijnse Oscar inzending: Wakolda (2013) van regisseur Lucía Puenzo.

Te zien op verschillende dagen vanaf vrijdag 5 december tot en met zondag 14 december.

Patagonië, 1960. Een Duitse dokter ontmoet een Argentijns gezin en besluit met hun mee te gaan naar het Nahuel Huapi Lake waar de familie een hotel gaat runnen. Hij huurt een kamer voor een paar maanden en wordt al snel opgenomen door de familie. De vader en moeder zijn blij met deze charismatische man met zijn elegante manieren en medische kennis, niet wetende dat deze Josef Mengele is. Ze vertrouwen al snel de zorgen om hun dochtertje Lilith, die kampt met groeistoornissen, aan hem toe. De moeder die zwanger is van een tweeling is ook maar wat blij met de medische aandacht. In de tussentijd is de wereld naarstig op zoek naar één van de grootste oorlogsmisdadigers en langzamerhand krijgt de familie argwaan.

Wakolda was in 2013 officieel geselecteerd voor het “Certain Regard” programma van Festival du Cannes en was in thuisland Argentinië een groot succes en ontving negen Awards waaronder die voor beste Regie en beste Acteur. De film was in 2014 de Argentijnse inzending voor de Oscar.

Duur: 93 minuten

Lees ook:Oscar winnaars in Cinema Middelburg!
Lees ook:Europese Dag voor de Korte Film
Lees ook:UCR Student Film Festival!
Lees ook:Voorpremière Movies that Matter festival bij Cinema Middelburg: Timbuktu!
Lees ook:A Family Quartet en meer bij Cinema Middelburg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>