Reactie commissaris van de Koning op aanslag Parijs!

MIDDELBURG – “De aanslag op de redactie van Charlie Hebdo afgelopen woensdag in Parijs is een aanslag op de vrijheid van ons allen”, reageert de Zeeuwse commissaris van de Koning Han Polman.

 ”Ruim 70 jaar geleden formuleerde President Franklin Delano Roosevelt een toekomstvisie voor een wereld gebaseerd op 4 vrijheden: de vrijheid van meningsuiting, de vrijheid van godsdienst, de vrijwaring van gebrek en de vrijwaring van vrees. Die vrijheden zijn opgenomen in (de pre-ambule van) de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Nog steeds worden die vrijheden geschonden. Zo ook weer afgelopen woensdag in Parijs. Franklin Delano Roosevelt zei ook: vrijheid betekent respect voor mensenrechten. Overal in de wereld. Onze steun gaat uit naar al diegenen die voor die rechten strijden. Die uitspraak gold meer dan 70 jaar geleden, toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak, die uitspraak gold afgelopen woensdag, die uitspraak geldt vandaag en geldt ook in de toekomst, zolang de rechten van mensen worden geschonden.”

Lees ook:Four Freedoms Award voor Europees Hof voor Rechten van de Mens
Lees ook:Angela Merkel krijgt internationale Four Freedoms Award!
Lees ook:Hillary Clinton krijgt Four Freedoms Award
Lees ook:Koning en koningin bij Four Freedoms Awards!
Lees ook:Verklaring Vlissingen na terreuraanslag in Parijs!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>