Einde chemocar Reimerswaal!

KRUININGEN – In de gemeente Reimnerswaal rijdt sinds 1 januari  geen chemokar meer langs de diverse halteplaatsen om klein chemisch afval, zoals batterijen, spaarlampen e.d., op te halen.

Zowel kleine als grote elektrische apparaten (met een stekker of batterij) en energiezuinige lampen zoals TL-buizen, spaarlampen en ledlampen, mogen echter niet bij het vuilnis belanden. Deze moeten apart worden ingeleverd. Dit kan in de winkel bij aankoop van een nieuw exemplaar of bij de milieustraat van de gemeente.

Bij de winkel: ‘oud voor nieuw’

Wordt een nieuw apparaat of energiezuinige lamp gekocht, dan kan het oude exemplaar gratis worden ingeleverd bij de winkel van aankoop. Het moet dan wel een apparaat of energiezuinige lamp zijn dat gelijksoortig is aan het product dat nieuw wordt gekocht. Dus een oude TV voor een nieuwe TV of een oude spaarlamp voor een nieuwe.

Bij de milieustraat van de gemeente

Gebruikte elektrische apparaten en energiezuinige lampen kunnen gratis worden ingeleverd op de milieustraat van de gemeente (Stationsweg 8a in Kruiningen). Energiezuinige lampen zoals TL-buizen, spaarlampen en ledlampen zijn klein chemisch afval.

Het inleveren van elektrische apparaten en spaarlampen draagt bij aan het hergebruik van materialen én voorkomt dat er schadelijke stoffen in het milieu terecht komen.

Jekko is een gratis praktische verzamelbox voor thuis met aparte compartimenten voor gebruikte kleine elektrische apparaten, kapotte spaarlampen en lege batterijen. Met Jekko kunt u dit netjes en op één centrale plek bewaren om daarna gescheiden in te leveren bij de daarvoor bestemde inleverpunten. Zo kunnen we meer recyclen. Hierdoor wordt het milieu minder belast en hoeven er minder grondstoffen uit de natuur worden gehaald.

U kunt o.a. kleine elektrische apparaten, spaarlampen en lege batterijen inleveren bij de milieustraat aan de Stationsweg 8a in Kruiningen. De gratis Jekko is onder andere op te halen bij het gemeentehuis in Kruiningen.

Lees ook:Kapellenaars steunen intocht Sinterklaas met oude föhn of spaarlamp!
Lees ook:Elektrische apparaten inleveren
Lees ook:Lever elektrische apparaten in bij milieustraat!
Lees ook:Oude elektrische apparaten naar de Milieustraat!
Lees ook:Wecycle-inleveractie!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>