2 ton voor vernieuwend toerisme!

DOMBURG – De toeristische sector Veere en wethouder Rene Molenaar zijn het afgelopen vrijdag eens geworden over de manier waarop een deel van de verhoogde toeristenbelasting wordt gebruikt. Hierover zijn afspraken gemaakt die vastgelegd zijn in een convenant waarin alle partijen het vertrouwen in elkaar uitspreken. Er is 200.000 euro beschikbaar.

Het gaat om een jaarlijks bedrag van €200.000. In het collegeprogramma 2014-2018 heeft de coalitie een verhoging van die toeristenbelasting per 1-1-2015 afgesproken.

De sector en de gemeente stonden aanvankelijk lijnrecht tegenover elkaar over de tariefsverhoging. De sector is nu verheugd en spreekt zelfs over een historisch moment omdat de gemeente zich op deze wijze actief richt op participatie en samen met de sector wil zoeken naar de doorontwikkeling van het toeristisch product Veere.

Met dit bedrag van € 200.000 moet het toerisme een impuls krijgen voor bijvoorbeeld  vernieuwende en duurzame projecten. Welke projecten hiervoor in aanmerking komen bepaalt de gemeente samen met de sector, die bestaat uit vertegenwoordigers van de FOV, RECRON, Vekabo, SVR en KHN afd Veere. Het eerst

Lees ook:Aangifteformulier toeristenbelasting 2013!
Lees ook:Toeristenbelasting betalen!
Lees ook:‘Wifi-netwerk Veere’ winnaar Innovatieprijs Toerisme 2011 !
Lees ook:Controle toeristenbelasting op Walcheren!
Lees ook:Controle toeristenbelasting!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>