Michiel de Ruyter Memorial Race!

VLISSINGEN – De Telegraaf houdt zaterdag 24 januari één van de zwaarste zeilraces in Nederland. Deze race start in Vlissingen. Tussen 8.00 en 9.00 uur varen de 25 deelnemende zeilboten langs het standbeeld van Michiel de Ruyter naar de startplaats. De startplaats is ter hoogte van De Gevangentoren, ongeveer 2 kilometer uit de kust. Daar zal om 9.00 uur het startschot worden afgevuurd.

Aanleggen schepen

In de week voor het startschot zullen de deelnemende zeilschepen al aanleggen in de Vlissingse Binnenhavens en dan met name langs de Piet Heinkade. Deze schepen kunnen vanaf de kade worden bewonderd. In totaal zullen er circa 25 zeilschepen deelnemen aan de race.

Saluutschoten

De verwachting is dat de zeilschepen rond 8.30 uur langs het standbeeld van Michiel de Ruyter zullen varen. Op dat moment worden 5 saluutschoten afgevuurd. Hiermee groet de gemeente Vlissingen de deelnemers aan de zeilrace en wenst ze een behouden vaart.

Vlissingen 700

Dit jaar is het 700 jaar geleden dat Vlissingen stadsrechten kreeg. Ter gelegenheid van dit jubileum vinden in 2015 verschillende evenementen plaats. Meer informatie over Vlissingen als maritieme stad en de meest actuele informatie over de race vindt u op de website van de Vaarkrant van de Telegraaf

Lees ook:Als Michiel de Ruyter maar niet is gestikt!
Lees ook:Michiel de Ruyter is back in town!
Lees ook:Tegenslag bij restauratie: Michiel de Ruyter heeft hart van beton!
Lees ook:Sail de Ruyter deze maand in Vlissingen!
Lees ook:Ruim 80 schepen Sail de Ruyter door Kanaal Walcheren!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>