Meeste autoruitschade in Zeeland!

MIDDELBURG –  Independer deed onlangs portefeuille-onderzoek, waarin 5200 autoschades uit 2014 werden geanalyseerd. Naast algemene autoschade keek Independer ook naar de hoeveelheid ruitschades die werd geclaimd door bezitters van verschillende automerken. De Smart komt het beste uit de bus met gemiddeld 3 ruitschades per 100 auto’s. Bestuurders van BMW’s zijn de grootste claimers van ruitschade. Zij hadden ruim 3 keer zo vaak ruitschade als Smart-rijders. Na BMW-rijders komen Audi- en Mini-bestuurders, die respectievelijk op nummer 2 en 3 staan met ruitschadeclaims. Zeer opvallend is dat bewoners van de provincie Zeeland verreweg de meeste ruitschades claimen.

Bijna 12 op de 100 Zeeuwse verzekerden gaf in 2014 aan autoruitschade auto te hebben. Dat is 90% meer dan in Zuid-Holland. Dit terwijl Zeeuwen juist het laagste aantal autoschades veroorzaken.
Kijk hier
voor een overzicht van ruitschades per automerk
en van ruitschades
per provincie

Mitsubishi-rijders veroorzaken meer autoschades dan bestuurders van andere automerken. Mitsubishi-rijders waren vorig jaar de grootste brokkenmakers met een percentage autoschades van 6,7%. Na Mitsubishi-bestuurders staan ook Alfa Romeo– en Volkswagenrijders hoog aan de top als het gaat om autoschade. Het laagste percentage autoschades ligt bij Daihatsu-rijders. Als vergelijking; een Mitsubishi-rijder veroorzaakt volgens de analyse gemiddeld 66% vaker schade dan een Daihatsu-rijder.
Kijk hier
voor een overzicht van autoschades per automerk

Autoschade per provincie

Independer keek ook naar autoschades per provincie. Het is algemeen bekend dat automobilisten in dichtbevolkte gebieden meer schade veroorzaken dan in dunbevolkte gebieden. Binnen de dichtbevolkte provincies staat Zuid-Holland op de hoogste plaats, met 6,5 schadegevallen per 100 verzekerden. In Zeeland wordt het kleinste aantal schades per honderd verzekerden veroorzaakt. Zuid-Hollandse automobilisten veroorzaken hiermee bijna 50% vaker schade dan automobilisten uit Zeeland.
Kijk hier
voor een overzicht van ruitschades per automerk
en van ruitschades
per provincie

Rotterdammers veroorzaken meeste schades

Independer nam eveneens de autoschades in verschillende grote steden onder de loep. De gemeente waar de meeste schades worden veroorzaakt is Rotterdam. Gemiddeld veroorzaakten maar liefst 9,2 van de 100 Rotterdamse automobilisten schade in 2014. Dat is 90% meer dan in Apeldoorn, waar bijna 5 op de 100 bestuurders schade veroorzaakten. Eerder onderzoek van Independer wees uit dat Rotterdammers gemiddeld ook de hoogste premies betalen voor hun WA-verzekering.
Kijk
hier voor een top 10 overzicht van autoschades per grote stad

 

Lees ook:Vakantieganger vindt ZLM beste verzekeraar
Lees ook:Minste inbraakpogingen Zeeland
Lees ook:Corstanje Assurantiën wint Independer hypotheekprijs!
Lees ook:Corstanje Assurantiën wint Independer hypotheekprijs!
Lees ook:Meeste kerstkaarten in Kapelle

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>