Carnavalskoorts! + video’s

SAS VAN GENT – Zeeland staat derde in de top 10 van carnaval vierende provincies. Limburg en Brabant zijn respectievelijk 1 en 2. Van alle plaatsen in Nederland is Venlo het meest in de ban van het carnaval. Dit blijkt uit onderzoek van beslist.nl. Venlonaren zochten in de afgelopen weken het vaakst naar carnavalskleding op het online winkelcentrum. De carnavalskoorts loopt het hoogst op in zuidelijke plaatsen, maar ook boven de rivieren behalen enkele plaatsen een notering in de carnavalsindex 2015.

De carnavalsindex 2015 laat zien waar in Nederland het carnavalsfeest het sterkst leeft. Beslist.nl traceerde de herkomst van shoppers die in de afgelopen weken online naar carnavalskleding zochten. Door de zoekvolumes af te zetten tegen het aantal inwoners is per plaats een ‘carnavalsscore’ berekend. Bekijk hier de carnavalsindex 2015: http://www.beslist.nl/info/carnavalsindex2015.html.

De honger naar carnaval is duidelijk het grootst in zuidelijke plaatsen. Venlo (Limburg) voert de lijst aan, gevolgd door Venray (Limburg) en Valkenswaard (Noord-Brabant).

Elders in het land wisten ook Oldenzaal en Zwolle (Overijssel), Zevenaar en Nijmegen (Gelderland) en Den Helder (Noord-Holland) een plekje op de ranglijst te veroveren.

Limburg en Noord-Brabant zijn veruit de meest carnavalsgekke provincies, op ruime afstand gevolgd door Zeeland, Utrecht en Overijssel. In Friesland is de belangstelling voor het carnavalsfeest verreweg het kleinst.

Carnavalsindex 2015 ‘provincies’:
1. Limburg
2. Noord-Brabant
3. Zeeland
4. Utrecht
5. Overijssel
6. Gelderland
7. Zuid-Holland
8. Noord-Holland
9. Flevoland
10. Drenthe
11. Groningen
12. Friesland

In de afgelopen weken zochten al bijna een half miljoen shoppers naar carnavalskleding op beslist.nl, een ruime verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. Consumenten vinden enkele duizenden carnavalsartikelen op het online winkelcentrum, aangeboden door verschillende webshops

Lees ook:Hulst bemachtigt plek in Carnavalskleding top 50!
Lees ook:Geel populaire kleur bij Zeeuwse voetbalclubs
Lees ook:Minste inbraakpogingen Zeeland
Lees ook:Zeeuwen zijn niet ‘zuunig’ maar snelle betalers
Lees ook:Zeeuwse scholen winnen schoolreis met wedstrijd Kinderpostzegelactie!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>