2 ton voor Zeeuws Museum dankzij deelnemers BankGiro Loterij!

MIDDELBURG – Het Zeeuws Museum in Middelburg ontvangt een bijdrage van 200.000 euro van de BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland. Het gaat hierbij om een vaste jaarlijkse bijdrage. Dit is op dinsdag 10 februari tijdens het Goed Geld Gala in de Beurs van Berlage in Amsterdam bekendgemaakt.

Het Zeeuws Museum in Middelburg ontvangt sinds 2008 een vaste, jaarlijkse bijdrage van 200.000 euro van de BankGiro Loterij.

Ruim 62,5 miljoen euro voor cultuur in Nederland

Dankzij de bijna 600.000 deelnemers schenkt de BankGiro Loterij dit jaar ruim 62,5 miljoen euro aan cultuur in Nederland. In 2014 heeft de loterij dankzij de lotverkoop een totaalinleg van 125,1 miljoen euro. De helft hiervan komt direct ten goede aan organisaties die werken op het terrein van cultuur en monumentenzorg in Nederland.

Kijk voor het volledige overzicht van de BankGiro Loterij-toekenningen aan culturele instellingen op onze website.


Over de BankGiro Loterij

De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland. Bijna 600.000 Nederlanders spelen mee. Zij maken kans op prijzen en steunen alle vormen van cultuur in Nederland: van molens tot concerten en van festivals tot musea. De BankGiro Loterij kon dankzij haar deelnemers uit de inleg in 2014 ruim 62,5 miljoen euro bijdragen aan cultuur in Nederland. Twee derde van dat bedrag gaat naar musea, molens en monumenten, zoals het Rijksmuseum, de Hermitage Amsterdam, Vereniging de Hollandsche Molen en het Fries Museum. Een derde gaat naar organisaties, zoals het Prins Bernhard Cultuurfonds en Stichting DOEN, die op hun beurt podiumkunsten, beeldende kunst, festivals, cultuurprojecten en concerten ondersteunen. De BankGiro Loterij is met de Nationale Postcode Loterij en de VriendenLoterij onderdeel van de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen. Deze Goede Doelen Loterijen zijn, samen met de Postcode Loterijen in Zweden en het Verenigd Koninkrijk, de op twee na grootste private geldgever aan goede doelen wereldwijd.
www.bankgiroloterij.nl

Lees ook:Ruim 8 ton voor Zeeuwse musea van BankGiro Loterij
Lees ook:Zeeuwen maken minste culturele uitjes per jaar!
Lees ook:Zes ton voor Watersnoodmuseum van BankGiro Loterij
Lees ook:Zeeuws Museum genomineerd voor BankGiro Loterij Museumprijs!
Lees ook:Zeeuws Museum net geen winnaar BankGiro Loterij Museumprijs 2015

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>