Open Dag ADRZ in teken van acute zorg

VLISSINGEN – Het ADRZ presenteert zichzelf tijdens de week van Zorg en Welzijn op twee dagen en op twee locaties. Op vrijdag 20 maart wordt in Vlissingen van 10.00 uur tot 14.15 uur een symposium gehouden over darmkanker. De ADRZ-locatie Goes doet zaterdag 21 maart 2015 van 10.00 tot 15.00 uur mee aan de landelijke Open Dag van Zorg en Welzijn. Het thema is Acute Zorg.
Vrijdag 20 maart Er zijn verschillende soorten darmkanker en daarbij horen verschillende behandeltrajecten. Tijdens het symposium in de Vlissingse locatie laat het ADRZ zien hoe de behandelteams werken. Er is veel informatie en belangstellenden kunnen zelf door een ‘darm’ lopen.
Darmkanker wordt ook wel een sluipmoordenaar genoemd. Het duurt lang voordat darmkanker klachten geeft en een patiënt met deze klachten naar een arts gaat. Dankzij het bevolkingsonderzoek, waar ook het ADRZ bij betrokken is, komen deze mensen eerder in beeld bij maag-darm-leverartsen. Door vroege opsporing is de behandeling van darmkanker vaak minder zwaar en zijn er meer behandelopties mogelijk. Darmkanker is te voorkomen door mogelijke voorstadia van darmkanker, poliepen, te verwijderen. Dankzij het bevolkingsonderzoek zullen uiteindelijk minder mensen sterven door deze ziekte.
Zaterdag 21 maart Het ADRZ heeft naast de acute zorg vier andere medische accenten hoog in het vaandel staan: oncologie, hart en vaat, bewegingsapparaat en de medische zorg voor ouderen. Dat ook deze accenten allemaal te maken hebben met de acute zorg, is goed te zien tijdens de Open Dag van zaterdag 21 maart in de Goese locatie. Verschillende (zorg)afdelingen sluiten aan bij het thema acute zorg. Van 10.00 tot 15.00 uur zijn er demonstraties, rondleidingen en veel informatie over de Acute Opname Afdeling, Spoed Eisende Hulp, traumaopvang, gipskamer en de opvang van slachtoffers van duikongevallen in het Medisch Centrum Hyperbare Zuurstoftherapie. Voor Walchenaren die de Open Dag willen bezoeken, rijdt op 21 maart twee keer een gratis bus naar Goes en weer terug naar Vlissingen.
Een overzicht van alle activiteiten van vrijdag 20 en zaterdag 21 maart staat op www.adrz.nl.

Lees ook:Open Dag ADRZ trekt 850 bezoekers!
Lees ook:Minisymposium Darmkanker: uw zorg, onze zorg!
Lees ook:Maart is de maand van darmkanker
Lees ook:Open dag ADRZ!
Lees ook:Opblaasbare darm in ADRZ!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>