Zeeuws Museum genomineerd voor BankGiro Loterij Museumprijs!

MIDDELBURG - Het Zeeuws Museum strijdt dit jaar om de BankGiro Loterij Museumprijs 2015 en het bijbehorende prijzenbedrag van 100.000 euro. Vanaf vandaag kan het publiek stemmen op zijn of haar favoriete museum via www.museumprijs.nl. Naast het Zeeuws Museum zijn het Fries Museum en Amsterdam Museum genomineerd. De Museumprijs is een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de BankGiro Loterij, in samenwerking met de Museumvereniging.

Dit jaar gaat de BankGiro Loterij Museumprijs 2015 naar het streek- of stadshistorisch museum dat er het beste in slaagt de streek- of stadsgeschiedenis op een aantrekkelijke manier te presenteren voor een breed publiek. Een vakjury selecteerde de drie genomineerde musea. Via www.museumprijs.nl kan het publiek van achttien jaar of ouder van 10 maart tot en met 12 april stemmen. Op donderdag 16 april wordt bekendgemaakt of het Zeeuws Museum de winnaar van de Museumprijs 2015 is.

Nominatie Zeeuws Museum

Volgens de vakjury wordt in het Zeeuws Museum het verhaal van Zeeland op een opvallend originele en vindingrijke manier verteld. Het museum combineert de lokale geschiedenis op een verrassende manier met de actualiteit en vermengt oude kunst prachtig met nieuwe kunstuitingen. Hierdoor is het een museum dat zowel inhoudelijk als visueel aantrekkelijk en spannend is voor een breed publiek.

 

Gevestigde publieksprijs

De BankGiro Loterij Museumprijs geldt als een gevestigde publieksprijs in de Nederlandse museumwereld. De prijs bestaat sinds 1990 en is daarmee de eerste prijs voor musea in Nederland. Ieder jaar staat een andere categorie centraal. Inmiddels rekent de Museumprijs zich met gemiddeld meer dan 30.000 stemmers tot één van de grootste culturele publieksprijzen. Eerdere winnaars zijn: Klok & Peel Museum Asten (2014), Joods Historisch Museum in Amsterdam (2013), Natuurmuseum Fryslân in Leeuwarden (2012), Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam (2010), het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem (2009), het Hunebedcentrum in Borger (2008) en De Menkemaborg in Uithuizen (2007).


Twitter

@Zeeuwsmuseum genomineerd voor @bankgiroloterij #museumprijs. Stemmen kan vanaf nu http://bit.ly/1eriVbA

 

Facebook

Het Zeeuws Museum strijdt dit jaar samen met het Fries Museum en Amsterdam Museum om de BankGiro Loterij Museumprijs 2015 en het bijbehorende bedrag van 100.000 euro. Vanaf vandaag kan het publiek stemmen op hun favoriete museum via www.museumprijs.nl.

Tekstbijdrage: G.R

Lees ook:Zeeuws Museum net geen winnaar BankGiro Loterij Museumprijs 2015
Lees ook:Ruim 8 ton voor Zeeuwse musea van BankGiro Loterij
Lees ook:2 ton voor Zeeuws Museum dankzij deelnemers BankGiro Loterij!
Lees ook:Het Zeeuws Museum krijgt eretitel Museum van de Maand!
Lees ook:Zes ton voor Watersnoodmuseum van BankGiro Loterij

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>