Nieuw winkelcentrum Dauwendaele!

Het winkelcentrum vormt sinds 1973 het hart van de Middelburgse wijk Dauwendaele. Het gebouw is inmiddels verouderd en er staan steeds meer winkels leeg. Opknappen van het winkelcentrum is een van de prioriteiten in de wijkvisie Dauwendaele. De ondernemers uit het winkelcentrum en de gemeente hebben gezamenlijk een plan gemaakt voor een ingrijpende verbouwing. De gemeenteraad heeft in november 2014 besloten om geld beschikbaar te stellen voor uitvoering van het plan.

Winkelcentrum Dauwendaele ligt centraal in de wijk en is zeer goed bereikbaar vanuit Mortiere maar ook vanaf de Schroeweg. De gemeente streeft naar clustering van winkels, horeca, ouderenhuisvesting, onderwijs en andere voorzieningen in het hart van de wijk. In Dauwendaele is die clustering al aanwezig en mede daarom is gekozen om het winkelcentrum op de huidige plaats te houden.

De ondernemers willen een winkelcentrum dat plaats biedt aan 2 supermarkten. Voor de horeca in het winkelcentrum is het van belang om ook ’s avonds goed bereikbaar te blijven. Men wil de ingangen van de winkels en horeca daarom direct aan de parkeerplaats. Een van de stedenbouwkundigen van de gemeente heeft een plan getekend waarbij het winkelcentrum een duidelijke voorkant aan de Vrijlandstraat krijgt. Doordat de winkels allemaal hun ingang aan de parkeerplaats hebben komt er geen overdekte passage (zoals in huidige winkelcentrum het geval is). Om het plan te realiseren moet het winkelcentrum gedeeltelijk gesloopt en herbouwd worden. Er ontstaat in het plan 1 groot parkeerterrein aan de kant van de Vrijlandstraat.

Inwoners van Dauwendaele zullen eind dit jaar geïnformeerd worden over het nieuwe winkelcentrum en kunnen dan meepraten over verkeersveiligheid, bereikbaarheid en het groen rond het winkelcentrum.

In 2015 vindt overleg plaats met alle eigenaren van de winkels en met nieuwe ondernemers die zich in het winkelcentrum willen vestigen. Eind 2015 gaat de gemeente plannen maken voor de bereikbaarheid, de verkeersveiligheid en het groen rond het winkelcentrum. Daar zullen de inwoners nauw bij betrokken worden. De gemeente hoopt medio 2016 te kunnen beginnen met de verbouwing van het winkelcentrum. Tijdens de verbouwing blijven de winkels geopend.

Als u nu al vragen of opmerkingen over het winkelcentrum heeft, kunt u contact opnemen met de projectleider bij de gemeente, de heer Cor Helmendach (0118) - 67 52 34.

Bekijk hier het schetsontwerpplan (pdf)

Lees ook:Multiculturele markt Dauwendaele!
Lees ook:Wijkfeest Dauwendaele!
Lees ook:Bijeenkomst Wijkvisie Dauwendaele Middelburg!
Lees ook:Binnenbrand bij Middelburgse EMTE-supermarkt
Lees ook:Wat een streken (9): Meer tijd voor Winkelcentrum Woensel XL

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>