Gouden object!

MIDDELBURG – De Nationale Museumweek is tot en met 26 april , met als thema: Ons echte goud, dichterbij dan je denkt. Het doel van de Nationale Museumweek is om ook niet frequente museumbezoekers kennis te laten maken met de verrassende, culturele rijkdom die in ruim 450 musea te vinden is.

Campagne

Gedurende de Nationale Museumweek zullen zeven museumschatten buiten de muren van zeven musea op spectaculaire wijze worden belicht om zo heel Nederland kennis te laten nemen van het verborgen ‘échte goud’. Regionaal verspreid worden zeven grote live-events georganiseerd die prikkelen en nieuwsgierig maken en zo aandacht vragen voor de verhalen, de geschiedenis en de belangrijke lessen die museumschatten verschaffen.

Gouden object in Middelburg

Uit elk van de zeven geselecteerde musea wordt een object gekozen dat symbool staat voor het museum, een van de pronkstukken uit de collectie of een detail ervan. Dit ene object wordt in de schijnwerpers geplaatst in een openbare ruimte in de gemeente waar het museum zich bevindt. In de week van de Nationale Museumweek wordt er elke dag een nieuw gouden object onthuld. Zo ook in Middelburg, waar in samenwerking met het Zeeuws Museum, afgelopen vrijdag het gouden museumobject onthuld werd. Het pronkstuk verbeeldt het ivoren mesheft in de vorm van Eva. Het 16-eeuwse mesheft, waarvan het origineel slechts 8 cm groot is, is nagebootst als 14 meter hoog gouden standbeeld. Onder toeziend oog van burgemeester Bergmann, oud-politica Azough en de directeur van het Zeeuws Museum, mevrouw Ruiter, gaven vandaag met de eerste officiële, Gouden selfie, het startsein gegeven voor de Nationale Museumweek 2015.

Vandaag, zondag 19 april wordt het object weer weggehaald.

Lees ook:Actrice Isa Hoes en Commissaris van de Koning Han Polman verklaren liefde voor Eva!
Lees ook:Een eigenzinnig museum
Lees ook:Zeeuwse museumvrijwilliger is goud waard
Lees ook:Zeeuws Museum genomineerd voor BankGiro Loterij Museumprijs!
Lees ook:Museumweek: Ons echte goud

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>