Tekort Sloeweg mogelijk 30 miljoen euro!

ls het College de verdubbeling van de Sloeweg volgens het bestaande ontwerp uitvoert, lopen de kosten en de planning flink uit de pas. Wanneer GS maximaal bijsturen, voorziet het College een tekort op het project van ongeveer € 19 miljoen. Zonder ingrijpen kan dat oplopen tot ruim € 30 miljoen. Dat blijkt uit het rapport van de Task Force Sloeweg (tussen de A58 en de Westerscheldetunnel.)

De Task Force ziet een groot aantal oorzaken die bijdragen aan de overschrijding. Zoals fouten in ontwerp van viaducten, toepassing van alternatieve materialen in hoeveelheden die niet passen binnen (gewijzigde) regelgeving en andere zaken, die leiden tot vertraging en dus tot claims.

Met technische aanpassingen kan de schade worden beperkt. Daarom wil het College fors ingrijpen in het ontwerp van een aantal aansluitingen. Aan het uitgangspunt tornen we niet: we zorgen ervoor dat automobilisten vlot en veilig door Zeeland kunnen rijden. Dat doen we op een verantwoorde manier; met oplossingen die afgestemd zijn op het toekomstige gebruik en tientallen jaren mee kunnen.

De belangrijkste besparingen kunnen, zonder al te veel afbreuk te doen aan de doelstellingen, worden gerealiseerd op het knooppunt Bernardweg-Sloeweg-Westerscheldetunnelweg, op de Bernhardweg en bij de kruising van de Drieweg met de A58. Tegelijkertijd worden enkele elementen aangepast die in het verleden tot discussie geleid hebben. Dit geldt bijvoorbeeld voor de inrichting van de aansluiting Molendijk.

Om het project voort te zetten, moeten nog veel zaken worden geregeld, zoals (aanpassingen van) vergunningen en ontwerpen. Met het oog daarop vindt de komende maanden overleg met alle stakeholders plaats. Bij de berekeningen is de Task Force er van uitgegaan dat gestart kan worden met de uitvoering van een aangepast ontwerp in juli 2015. Nog voor het zomerreces zal het College de Staten een voorstel doen over definitieve bijstelling en aanvullende dekking.

Daarnaast worden (organisatorische) maatregelen getroffen om te voorkomen dat bij zich bij de realisatie van de Tractaatweg en andere projecten vergelijkbare problemen voordoen. Het College neemt de adviezen van de Task Force voor de projectorganisatie en de financiële projectbeheersing over en overweegt in aanvulling daarop om de Task Force ook bij de uitvoering van de Tractaatweg in te zetten.

Lees ook:Aanpassingen Sloeweg!
Lees ook:College grijpt in bij Sloeweg!
Lees ook:Verdubbeling Sloeweg in 2016 afronden!
Lees ook:Hoofdpijndossier Sloeweg!
Lees ook:Onderzoek geldverslindende Sloeweg!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>