Aanstelling reumatologen eerste stap in samenwerking ADRZ en Erasmus MC!

GOES -In het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) starten vrijdag 1 mei drie ervaren reumatologen vanuit de afdeling Reumatologie van het Erasmus MC voor in totaal vijf dagen per week. In september 2015 wordt de reumatologische zorg verder aangevuld met een vierde reumatoloog. Voor alle consulten kunnen vanaf nu afspraken worden gemaakt.

Over de details zijn de betrokken patiënten deze week per brief persoonlijk geïnformeerd. In de beginperiode werken alle reumatologen nog vanuit de ADRZ-locatie Goes, op termijn ook vanuit de ADRZ-locatie Vlissingen. Met de verzekeraars is overeengekomen dat de reumatologische zorg op de gebruikelijke wijze wordt vergoed.
Met de hervatting van de spreekuren zijn het ADRZ en het Erasmus MC er samen in geslaagd om de reumatologische zorg in het ADRZ te continueren. Het is bovendien de eerste stap van beide ziekenhuizen naar een nauwe samenwerking op medisch-inhoudelijk, organisatorisch en financieel terrein.
Voor de patiënt betekent de nauwere samenwerking het behoud van zorgfuncties in Zuidwest-Nederland en soepele doorverwijzing. De samenwerking tussen artsen leidt tot een hogere kwaliteit van zorg en doelmatigheid. Patiëntenzorg in een perifere regio is gebaat bij een sterke relatie met een academisch ziekenhuis, waarbij onderling goed en snel (terug)verwezen wordt bij noodzakelijke tertiaire zorg. Erasmus MC is daarbij voor het ADRZ en Zeeland een logische optie.
Zeeland is voor Erasmus MC een interessante regio omdat topfuncties in een academisch ziekenhuis zeker in de toekomst een groter achterland vereisen dan voorheen, om de zogenoemde academische functie kwalitatief en bedrijfsmatig goed te borgen op basis van voldoende volume. Nauwe samenwerking tussen ADRZ en Erasmus MC kan daarnaast voordelen opleveren op het gebied van bedrijfsvoering en organisatie. De verwachting is dat schaalgrootte, voortvloeiend uit deze samenwerking, financiële voordelen heeft bij inkoop van materialen en middelen en de inzet van specifieke functies, zodat er minder risico gelopen wordt en de kwetsbaarheid wordt verlaagd.

Lees ook:ADRZ en Erasmus MC halen banden verder aan!
Lees ook:ADRZ en Erasmus MC vullen reumatologie in!
Lees ook:ADRZ en reumatologen uitgepraat!
Lees ook:Reumatologie ADRZ!
Lees ook:Sein op groen voor samenwerking ADRZ en Erasmus MC

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>