Zeehonden bekogeld!

BROUWERSDAM – Bij een visserijcontrole in Goeree-Overflakkee, Hoeksche Waard en Nissewaard zijn vrijdag 8 mei 60 vissers gecontroleerd. In totaal werden 26 bekeuringen uitgedeeld onder andere voor het bekogelen van zeehonden vanaf de Brouwersdam.

Vrijdag 8 mei hielden politie in samenwerking met de Omgevingsdienst ZHZ, Sportvisserij Zuidwest Nederland en de diverse gemeenten een controle op de visserijwet.

In totaal werden 60 vissers gecontroleerd, 26 bekeuringen uitgeschreven en 7 waarschuwingen gedaan. De bekeuringen waren onder andere voor het voorhanden hebben van paling, het vissen zonder de vereiste schriftelijke toestemmingen en voor het vissen met drie hengels. In Stellendam werd in een Natura 2000 gebied een staand want ontdekt. Aan de Brouwersdam bleken haringvissers de aanwezige zeehonden te bekogelen met stenen om ze op afstand te houden. Zij zijn hiervoor bekeurd. Toezichthouders van de Sportvisserij Zuidwest Nederland zullen hier de komende tijd extra op letten.

Lees ook:Online visvergunning
Lees ook:Zeehonden doodgereden!
Lees ook:Gedragscode duikers!
Lees ook:Ondermaatse vis!
Lees ook:Vissers vergunningloos!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>