Herdenkingsdienst bombardement!

MIDDELBURG – Het is zondag 17 mei 75 jaar geleden dat Middelburg beschoten en gebombardeerd werd. Op die dag wordt in de Nieuwe Kerk door verschillende kerkelijke gemeenten een gezamenlijke herdenkingsdienst gehouden.

De dienst wordt in de Nieuwe Kerk gehouden omdat daar het spijkerkruis uit Coventry hangt, dat herdenkt aan de verwoesting en wederopbouw van de kerk. Het Coventry Beraad in Middelburg houdt iedere vrijdag om 13.00 uur het gebed om vrede en verzoening in de Nieuwe Kerk.

Zeeland werd in het najaar van 1944 bevrijd van de Duitse bezetter. Dat is in oktober en november vorig jaar herdacht bij de monumenten op de Sloedam en herdacht en gevierd op het Damplein en de Markt in Middelburg. Maar ook dit voorjaar stond Middelburg daar natuurlijk bij stil. Zo was er bijvoorbeeld een programma over de wederopbouw van Middelburg, een tentoonstelling en een uitvoering van het bijzondere Requiem voor Auschwitz.

Lees ook:Waarom de Middelburgse Lange Jan elke vrijdag om 12.50 luidt!
Lees ook:72-jarige bevrijding: Vieren maar ook herinneren!
Lees ook:Herdenking bevrijding!
Lees ook:Wederopbouw Veere
Lees ook:Middelburgse kermis!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>